Affärsdriven ekonomichef sökes till Skrotfrag, Göteborg

Agnesberg Heltid

Är du en affärsfokuserad ekonomichef? Kanske är du nyfiken på återvinningsbranschen och vill jobba i ett entreprenörsföretag. Vi har aldrig långt till beslut och har lätt för att ändra riktning snabbt. Som vår ekonomichef kommer du att ha det övergripande ansvaret för ekonomistyrningen och redovisningen, med löpande uppföljning och rapportering. Rollen stöttar också VD och företagsledningen med affärsmässighet. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomichef:

 • Leda och utveckla ekonomiavdelningen
 • Bokslut, årsbokslut, årsredovisning och deklarationer
 • Budget, uppföljning och analys av verksamheten
 • Ansvar för skatt – och moms frågor
 • Personalansvar för fyra direktrapporterande medarbetare.
 • Kontakter med bolagets revisorer och banker

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du är en erfaren ekonomichef gärna med erfarenhet från en entreprenörsmiljö. Dina kunskaper inom controlling är goda, likaså dina kunskaper inom redovisning och bokslut. Det är en fördel om du har erfarenhet av och intresse för olika affärssystem. Du har ett coachande ledarskap som bidrar till att motivera och utveckla personalen.  Du behärskar engelska flytande i tal och skrift och kunskaper i tyska är meriterande.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som ekonomichef hos oss på Skrotfrag behöver du trivas i en entreprenörsmiljö och ha en trygg och stabil inställning. Som person är du affärsmässig, strukturerad och du inger förtroende och levererar alltid med fokus på hög kvalitet. Vidare har du en god förmåga att skapa och bevara relationer i en prestigelös organisation.

Placeringsort: Agnesberg

Som ekonomichef på Skrotfrag erbjuds du:

 • En nyckelroll på ett bolag hos en av Sveriges ledande bolag inom metallåtervinning
 • Möjlighet att jobba i en entreprenörsmiljö med snabba beslut
 • Engagerade och trevliga arbetskollegor

Om Skrotfrag
Skrotfrag är en koncern med 20-talet anläggningar i södra och mellersta Sverige som tar emot, förbehandlar, fragmenterar och återvinner skrot. Miljötänk är en viktig del av vår verksamhet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan genom mesta möjliga återvinning. Vi omsätter runt 700 mkr och är ca 130 anställda. Merparten av vår produktion exporteras. När Skrotfrag grundades 1972 var verksamheten främst inriktad på bilskrotning, men i dag har fokus breddats. Numera tar vi emot såväl elektronik och vitvaror som järnskrot och tunga fordon.  Läs mer på www.skrotfrag.se

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Skrotfrag med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem på 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 19 augusti 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera