Affärsinriktad CFO sökes till CC Höganäs Byggkeramiks huvudkontor, Ekeby

Ekeby Heltid

CC Höganäs söker en affärsinriktad CFO för att vara med och vidareutveckla bolaget och säkra dess position på marknaden som marknadsledare inom byggkeramik. Som CFO på CC Höganäs kommer du att tjäna välrenommerade varumärken och kommer ges möjligheten att agera bollplank och kompanjon åt CEO i strategiska frågor.

Förutom de strategiska ansvarsområdena för CFO:n tillkommer även mer operativa arbetsuppgifter samt ett övergripande ansvar att driva vidareutvecklingen av processer och rutiner inom ekonomiavdelningen.

Ansvarsområde som CFO

  • Processförbättring inom ekonomifunktionen
  • Rapportering, intern och extern
  • Nyckeltalsuppföljning
  • Investeringsuppföljning och rationalisering
  • Agera speaking partner gentemot ägarbolag
  • Personalansvar för funktionen för ekonomi, IT och personaladministration (totalt 5 personer)

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med flera års erfarenhet som kvalificerad Business Controller, gärna i en försäljningsstyrd organisation. Det är meriterande om du har god förståelse från tillverkande industri och internationell miljö. Du behöver kunna kommunicera utan hinder på engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i denna roll är du en prestationsorienterad och nyfiken person med hög personlig integritet som enkelt skapar förtroende i en organisation. Du har en god social kompetens och känner ett starkt engagemang i företagets utveckling samt en stark vilja att göra skillnad.

Placeringsort: Ekeby

Om CC Höganäs Byggkeramik
CC Höganäs byggkeramik AB är ett företag med tyngdpunkt på försäljning av kakel och klinker samt tätskikt, med huvudkontor i Ekeby, Bjuvs kommun. CC Höganäs ägs av italienska Ricchetti Group. 2017 omsatte CC Höganäs Byggkeramik AB  400 miljoner varav cirka 360 i Sverige, 35 MSEK i Danmark och 5 MSEK i Norge. Verksamheten bedrivs genom jurdiska enheter på respektive marknad. Produktionen sker i Italien, Tyskland och Portugal. På siten i Ekeby sitter 35-40 personer och det finns 11 butiker i Sverige samt en i Danmark som ägs av bolaget.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar CC Höganäs med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Helena Centerblad på 0707 49 99 63. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.