Affärsnära Business Controller till Transdev, Stockholm

Stockholm Heltid

Till Transdev söker vi nu en engagerad Business Controller till Affärsområde Buss, som är bolagets största. Rollen är central i affärsområdet och du kommer agera Business Partner till de kontrakts- och resultatansvariga affärscheferna. Du ansvarar för budget, prognos och uppföljning samt analys av affärsområdets kontrakt och resultat i boksluten. Som Business Controller får du en mycket affärsnära och varierande roll i Transdevs fortsatta utveckling. Du är en del Affärsområde Buss ledningsgrupp och rapporterar till Chief Business Controller. Företaget sitter fräscha lokaler i Bromma. Vissa resor inom Sverige förekommer.

Ansvarsområden som Business Controller:

  • Budget- och prognosarbete för affärsområdet
  • Medverka i månadsbokslutet i samarbete med affärsområdets andra controller och en redovisningsekonom.
  • Avvikelseanalys, lönsamhetuppföljning och nyckeltalsrapportering
  • Business Partner och allmänt bollplank i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut.
  • Utveckla analyser och förbättra rutiner och processer.

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en civilekonomexamen eller liknande med några års erfarenhet av arbete i en affärsnära controllerroll, samt en god grund i redovisning. Du behöver kunna använda Excel effektivt i ditt arbete och en i övrigt hög systemmognad är en förutsättning. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
I rollen som Business Controller kommer du att ha ett tydligt inflytande och du behöver ha en pedagogisk ådra för att förklara nyckeltal och lönsamhet för icke-ekonomer. Du är självständig i ditt arbete och en förståelse för affären. Vidare är du analytisk och noggrann och ser en stolthet i att leverera kvalitet.  Du har lätt för att samarbeta och värderar nära relationer till dina kollegor.

Transdev erbjuder:
Arbete inom en internationell koncern med goda utvecklingsmöjligheter med möjlighet att vara med och bidra nära affären.

Placeringsort: Stockholm

Om Transdev
Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs flera hundratusen resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting. Vi driver också kommersiell tågtrafik och busstrafik. Inom Transdev Sverige ryms varumärkena, Bussakuten, Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Snälltåget och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service – något som våra omkring 4.000 medarbetare har med sig i sitt dagliga arbete. www.transdev.se 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transdev med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg, på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 25 juni.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.