Affärsorienterad CFO till Rimaster AB

Rimforsa eller Söderhamn Heltid

Meritmind har fått i förtroende av Rimaster AB att hjälpa till med rekryteringen av deras nya CFO, en riktig spännande affärsnära roll inom en internationell koncern.

På Rimaster värderar de medarbetare som tycker om att arbeta i team där engagemang, prestigelöshet och samarbete är framgångsfaktorer. Om du även har ett genuint intresse för siffror, ledarskap och ständig utveckling kan du vara den vi söker till denna roll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som CFO kommer du att ha ett helhetsansvar för koncernens ekonomi och leda ekonomifunktionen i en matrisorganisation som täcker alla länder där de bedriver verksamhet. Du rapporterar till koncernens VD och vice VD och ingår i koncernens ledningsgrupp.

  • Övergripande ansvar för den löpande redovisningen
  • Lagerstyrning
  • Intern och extern rapportering,
  • Processer för ekonomisk styrning och lönsamhetsuppföljning
  • Styrning av processerna för månadsbokslut, budget, prognoser, likviditet, investeringar och finansiell strategi

En del av rollen är även att initiera och driva interna utvecklingsprojekt och att ansvara för koncernens försäkringsfrågor.

Kvalifikationer och erfarenhet
För att axla rollen som finanschef på Rimaster ser vi gärna att du har en ekonomisk utbildning på universitetsnivå eller motsvarande, samt en bred erfarenhet av kvalificerad redovisning och ekonomistyrning. Vidare har du en gedigen chefserfarenhet och har haft personalansvar. Då Rimaster är en global koncern ser vi även att du har erfarenhet utanför Sveriges gränser samt av valutariskhantering. För att lyckas i rollen är ett krav att du har en bakgrund från tillverkningsindustrin samt erfarenhet av internkontroll och lagerhantering/lagerredovisning.

Personliga egenskaper
Som person är du affärsmässig och har en mycket god analytisk och strategisk förmåga. Du är uthållig, bra på att förhandla, trygg och prestigelös. Vidare har du ett stort intresse för siffror och kan utöva ett tydligt ledarskap. Givetvis är du också bra på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du drivs också av att arbeta med förbättring och utveckling, både av din verksamhet och koncernen som helhet.

Placeringsort: Rimforsa eller Söderhamn beroende på bostadsort

Om Rimaster
Rimaster är en partner och ledande leverantör kring utveckling och tillverkning av kablage, elskåp, elektronik, hytter och mekanik för specialfordon och industriella system. Kunderna är ofta världsledande produktägare inom sin bransch – exempelvis specialfordon för materialhantering, gruvbrytning, skogsbruk och jordbruk samt applikationer inom industriautomation.

De är ett globalt företag med ursprung och huvudkontor i Rimforsa, Sverige. I dag har de enheter för försäljning, design, utveckling och tillverkning i Rimforsa, Söderhamn och Horn i Sverige, i Czaplinek och Borne Sulinowo i Polen samt i Ningbo, söder om Shanghai, i Kina. Säljkontor finns även i Belgien, Frankrike och Tyskland. Rimaster har i dag 1000 anställda i nio företag världen över.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Rimaster AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.