Affärsorienterad Koncerncontroller till Sdiptech, Stockholm

Stockholm Heltid

Sdiptech är en svensk teknikkoncern som fokuserar på urban infrastruktur. Till koncernens moderbolag och huvudkontor i centrala Stockholm söker vi nu en affärsorienterad Koncerncontroller. Som Koncerncontroller är du både Koncernredovisningschef och koncernens Group Business Controller. Du rapporterar till CFO och ansvarar för den dagliga arbetsledningen av ett par kollegor inom det administrativa teamet.

Som Koncerncontroller ansvarar du för:

 • Konsolidering och sammanställning av koncernredovisningen samt redovisning av moderbolaget.
 • Bokslutsprocessen inom koncernen som innefattar månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Månadsvis rapportering till koncernens VD, CFO och ledning
 • Introduktion av nya bolag/ekonomer till koncernens finansiella rapportering och arbete
 • Kontakt och rapportering till myndigheter och revisorer
 • Framtagandet av kvartalsrapporternas och årsredovisningens ”bakvagn” för koncernen och moderbolaget
 • Administration och utveckling av koncernrapporteringssystemet Cognos
 • Analyser av koncernens/bolagens rapportering
 • Sammanställning av målsättningar/budget och prognoser för koncernen
 • Att medverka i finansiell Due Diligence i samband med vissa företagsförvärv
 • Intern kontroll inom koncernen

Bakgrund och erfarenhet
Du har erfarenhet av ekonomiarbete både på bolags- och koncernnivå, och har haft självständigt ansvar för redovisnings- och bokslutprocesser enligt IFRS och svensk GAAP. Vi ser gärna att du också har arbetat med controller-frågor som t.ex. affärsuppföljning och analys samt Due Dilligence frågor vid förvärv. Erfarenhet av Koncernredovisningssystemet Cognos är en merit men inget krav. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Koncerncontroller på Sdiptech är du ansvarstagande, noggrann, analytisk och affärsorienterad. Du är strukturerad och sätter dig in i detaljer för att få förståelse av en verksamhet. Sdiptech präglas av en stark teamkänsla och för att trivas är du en prestigelös person som fungerar väl i sociala relationer och med en god kommunikativ förmåga är bra på att coacha andra. Du är en drivande person som gillar att utveckla och implementera förändringsarbete.

Sdiptech AB erbjuder
Möjligheten att få vara med och påverka, bidra och utvecklas i ett företag i expansiv tillväxt,  som präglas av en stark teamkänsla och öppenhet.

Placeringsort: Stockholm

Om Sdiptech AB
Sdiptech är en svensk teknikkoncern som fokuserar på urban infrastruktur. Koncernen tillhandahåller djupt nischade produkter och tjänster inom modernisering, nyinstallation, service och underhåll i till exempel sjukhus, trafiksystem, vattenledningssystem och datacenter. Den globala urbaniserings-trenden skapar ett kontinuerligt behov av utveckling och underhåll av välfungerande samhällskritiska funktioner och infrastruktur i storstäder. Sdiptech är väl positionerat för att möta detta växande behov. Våra verksamheter bedrivs genom en decentraliserad modell, där varje individuellt bolag har sin egen unika nisch och självständighet att utveckla sitt erbjudande. Sdiptech har en tydlig tillväxtstrategi, genom såväl organisk tillväxt och synergier inom gruppen som förvärv. Koncernen har omkring 1000 anställda i ett 25-tal bolag och omsätter f.n. ca 1,2 miljarder kronor. Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Premier Stockholm sedan 2015. Läs mer om företaget på http://sdiptech.com/sv/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sdiptech AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på följande innan du skickar din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.