Agnesberg Grävtjänst söker redovisningsekonom

Göteborg Heltid

Agnesberg Grävtjänst är ett mark- och anläggningsföretag med huvudkontor i Rollsbo industriområde i Kungälv. Vi utför markentreprenader inom olika områden. Bolaget är en del av Storskogen, en svensk industrigrupp med fokus på långsiktigt värdeskapande. Storskogen består av 49 underkoncerner som tillsammans omsätter cirka 9 miljarder kronor med en EBIT på cirka 900 miljoner.

Vi har expanderat kraftigt och är nu i behov av ytterligare en redovisningsekonom till vårt huvudkontor. Som redovisningsekonom kommer du att arbeta brett och ansvara för några av våra bolag med allt från löpande bokföring till bokslut. Du rapporterar till VD och Koncernbolaget Storskogen.

Dina arbetsuppgifter:

  • Löpande bokföring
  • Månads- och årsbokslut
  • Rapportering till myndigheter
  • Koncernrapportering
  • Budget och budgetuppföljning
  • Lön

Du kommer även att delta i prognoser samt ansvara för framtagning av analyser, statistik och nyckeltal. Du kommer också få arbete med arbetsmiljö och kvalité.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har tillsvarande utbildning, med gedigen erfarenhet av redovisning, rapportering och årsbokslut enligt K3 regelverk. Du är kunnig i moms och skattefrågor och vi tror att du kommer från en liknande roll eller från revisorsbranschen. Du är analytisk och har en god förståelse för vad som driver lönsamhet i en projektorienterad bransch.

Dina kunskaper i Excel är goda och det är meriterande om du har erfarenhet av Aaro och Hogias olika system. Du kan uttrycka dig väl i svenska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss på Agnesberg Grävtjänst tror vi att du är prestigelös, ansvarstagande och har ett positivt förhållningssätt. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten. Du trivs i en företagskultur präglad av entreprenörsanda med stort engagemang och uppskattar en roll där du pendlar mellan högt och lågt och är en del i företagets fortsatta framgång.

Placeringsort: Kungälv

Bolaget Agnesberg Grävtjänst startades 1969 och är idag en stor aktör inom anläggningsentreprenad i Kungälvs Kommun med omnejd. Vi utför alla typer av anläggningsentreprenader som till exempel installation av fjärrvärme och fjärrkyla, gasledningar, stenarbeten, kabelarbeten, VA-arbeten och anläggningsarbeten vid vägbyggen. Kontoret är placerat i Rollsbo, Kungälv där Vd, projektledare och administrationspersonal m.fl. finns samlade. Bolaget omsätter 200 mill. och i dagsläget cirka 50 medarbetare.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Agnesberg Grävtjänst i Kungälv AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Heidi Höyem, 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 mars 2020.

Tjänsten är tillsatt.