Ambitiös Commercial Analyst till Johnson & Johnson Consumer Nordic, Stockholm

Stockholm Heltid

Tycker du om att arbeta tätt med försäljning och trivs i roller där du agerar i gränslandet mellan Finance och försäljning? Vi söker för Johnsson & Johnson Consumer Nordic en Commercial Analyst. Som Commercial Analyst utgör du en viktig del av Nordic Controller Team och kommer bland annat arbeta med resultatuppföljning på nordisk nivå. Ditt huvudansvar kommer innefatta att ha detaljkunskap kring intäkter och resultat för att stödja beslutsfattandet i viktiga strategiska frågor. Som Commercial Analyst kan rätt person som vill ta nästa steg inom ekonomistyrning få ett spännande karriärsteg. Du rapporterar till Head of Finance Nordic och arbetar i Johnson & Johnson’s lokaler i Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Commercial Analyst:

 • Ansvara för prognos och uppföljning kopplat till försäljning
 • Månads-rapportering (gross to net sales and GP, pricing, mix, share etc.)
 • Analys av produktportfölj och lönsamhetsoptimering
 • Samarbeta med och presentera business case för Sales Team i syfte att öka omsättning
 • Analys av kundavtal och balansräkning
 • Utvecklande av BI-verktyg och uppföljning
 • Delaktig i sammanställning av resultat på nordisk nivå

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har relevant högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi och cirka 2-4 års erfarenhet av arbete som Controller eller Business Analyst. Du har tidigare arbetat med rapportering, gärna i en större internationell organisation och levererat mot tuffa deadlines. Du har tidigare arbetat med balansräkning och P/L-frågor. Det är meriterande om du tidigare arbetat i något BI-verktyg och om du arbetat i SAP. Du är vass inom Excel och är trygg i att ta fram rapportpaket. Tidigare erfarenhet från FMCG, detaljhandel eller produktbolag är önskvärt men inte ett krav. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Commercial Analyst är det av högsta vikt att du har en stark förståelse för numeriska samband. Du trivs att arbeta självständigt och tycker om att kunna prioritera och planera din egen arbetsinsats. Du är analytiskt lagt, gillar problemlösning och vill gärna belysa de underliggande faktorerna till varför ett resultat upprepar sig. Du trivs i en ledande position när det handlar om förändringsarbete och är resultatorienterad. Du är starkt kommunikativt och kan presentera dina slutsatser och förbättringsförslag för andra.

Vad kan Johnsson & Johnsson erbjuda dig?

 • En spännande roll i ett internationellt välkänt bolag.
 • Få chansen att växa i en organisation med tydliga karriärsutvecklingssteg.
 • En position där du får erfarenhet av att arbeta på nordiskt nivå.

Placeringsort: Stockholm

Om Johnsson & Johnsson Consumer Nordic
Johnson & Johnson Consumer är en del av Johnson & Johnson-koncernen, ett av världens ledande hälso- och läkemedelsföretag. Johnson & Johnson grundades 1886 och har idag cirka 125 000 medarbetare i 60 länder.

Varje dag använder miljontals människor i alla åldrar världen över våra konsumentprodukter. Genom att tillhandahålla produkter baserade på konsumentinsikter i kombination med banbrytande forskning och utveckling, vill vi hjälpa människor att leva hälsosamma och aktiva liv. Som ett resultat ingår många av världens mest välkända och betrodda varumärken inom egenvård och receptfria läkemedel i vår produktportfölj.

Några av de mest välkända varumärkena i Sverige är Nicorette, Ipren, Listerine, Natusan, o.b., Imodium, Compeed, Neutrogena, Bafucin, Nipaxon, Livostin.

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge Von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.