Business Controller med starkt IT intresse till Samhall, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Vi söker dig som vill vara med och bygga Sveriges viktigaste företag i rollen som Business Controller på huvudkontoret i Stockholm!
Tjänsten är nyinrättad och du kommer som Business Controller att ingå i vår centrala ekonomiavdelning med vår Chefscontroller som närmaste chef. Samhall står inför en digitaliseringsprocess och du kommer som Business Controller att aktivt delta i vårt projektkontor och tyngdpunkten kommer att ligga på projektcontrolling inom främst IT-området men du kommer även att arbeta med resultatrapportering, budget, analys och finansiell uppföljning. Din arbetsplats är i nya fräscha lokaler mitt i Stockholms city.

Arbetsuppgifter som Business Controller

 • Aktiv deltagare inom vårt projektkontor
 • Uppföljning och analys av våra stora projekt
 • Driva egna projekt
 • Projektredovisning
 • Uppföljning och analys av kostnader, både Opex och Capex
 • Kontakt och samarbete med redovisningsavdelningen
 • Finansiella analyser av bolagets affärsverksamhet, ekonomiska utfall och lönsamhet
 • Budget- och prognosarbete

Bakgrund och erfarenhet
Du har en civilekonomexamen eller liknande med några års erfarenhet av arbete inom Controlling samt en god grund i redovisning. Vi ser gärna att du har arbetat med projektredovisning samt PPS Projektmodell. Lämplig bakgrund kan även vara erfarenhet från revision eller tidigare arbete på ett tjänsteproducerande företag, t ex ett serviceföretag. Du är intresserad av system och du är en mycket kunnig användare av Powerpoint och Excel. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Business Controller på Samhall har du ett mycket starkt driv och engagemang samt en enastående analysförmåga. Du arbetar strukturerat och noggrant och fokuserar på att lösa problem snabbt och effektivt. Att ta plats och uttrycka dina åsikter faller sig naturligt för dig. Du kommunicerar obehindrat med olika delar i organisationen och har lätt för att förklara ekonomiska termer för icke-ekonomer.

Placeringsort: Stockholm


Samhall erbjuder

 • Samhall erbjuder dig ett spännande uppdrag där du ges möjlighet att vara i händelsernas centrum i ett stort bolag och kommer därför lära dig otroligt mycket. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter inom Samhall.
 • När du väljer att jobba hos oss bidrar du till kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta samt ett Sverige där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden.

Om Samhall
Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster med leveransgaranti inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med dryga 25 000 anställda på cirka 200 orter och omsätter över åtta miljarder per år. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera. Läs gärna mer på www.samhall.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Samhall med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76 och Pernilla Larsson på 070-791 21 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att e-mail finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.