Arriva Sverige söker målmedveten Business Controller, Stockholm

Stockholm Heltid

Har du som mål att arbeta som Business Controller i ett internationellt bolag som utgör en nyckelfunktion inom infrastrukturen? För Arriva Sveriges räkning söker vi en Business Controller som kommer bli del av ett team med fem Business Controllers. Tillsammans kommer ni att stödja de olika trafikområdena med underlag, ansvara för uppföljning och analys. Arriva Sverige är ett bolag som ständigt förespråkar utveckling för att möta omvärldens krav på kollektivtrafiks- och transportlösningar. Du kommer att rapportera till Controllerchef och sitta i fina lokaler intill vattnet vid Liljeholmen.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:

  • Ansvara för resultatuppföljning och ekonomistyrning kopplat till specifikt trafikområde.
  • Vara drivande i budget- och forecast-arbetet.
  • Stötta trafikområdena med beslutsunderlag.
  • Stödja anbudsarbetet vid nya affärer.
  • Analysera intäkts- och kostnadsavvikelser samt nyckeltal, statistik och balansräkning.
  • Rapportering av månadsresultat till Arrivas ledningsgrupp tillsammans med trafikområdeschef.
  • Kvalitetssäkra bokslut och rapportering.

 Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi och minst 5 års relevant erfarenhet, gärna som Business Controller och/eller inom revision. Det är fördelaktigt om du tidigare arbetat inom en större organisation och är van att ha flertalet kontaktytor, gärna internationella. Om du har arbetat i en bransch med långa kontrakt/avtal är detta meriterande men inget krav. Excel förutsätter vi att du arbetat med intensivt tidigare och du får gärna ha erfarenhet från ett större affärssystem i tidigare tjänst. Vårt koncernspråk är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Business Controller hos Arriva Sverige bör du gilla att arbeta i team tillsammans med andra, både inom ekonomi men också inom verksamheten i stort. Rollen ställer krav på pedagogisk och social förmåga, vilket gör att du bör vara trygg i att kunna framföra slutsatser kring analys och resultat till andra. Du är nyfiken, vetgirig och ifrågasätter oss i syfte att vi ska kunna bli ännu bättre. Du tycker om att arbeta analytiskt och vill gärna komma till kärnan i en problemformulering. Vidare är Arriva ett bolag som förespråkar utveckling, där ditt egna driv blir viktigt för att du ska kunna växa inom organisationen.

Placeringsort: Stockholm

 

Om Arriva
Arriva Sverige har funnits sedan 1999 och är en del av Arrivagruppen, som är den ledande operatören inom kollektivtrafiken i Europa med säte i 12 länder. Arrivagruppen ingår i tyska Deutsche Bahn, en koncern med över 275 000 anställda i över 130 länder. I Sverige hittar du Arrivas Fordon i såväl Skåne som i de norra regionerna. Arriva Sverige driver bland annat Roslagsbanan, Tvärbanan, Saltsjöbanan samt kör buss i linjetrafik på uppdrag av SL. Arriva Sverige hjälper 170 miljoner passagerare årligen att nå sina resmål. Arriva Sverige består idag av fyra bolag med över 4 500 medarbetare och en omsättning på drygt 3 miljarder kronor. Arriva Sverige har huvudkontor i Liljeholmen, Stockholm där cirka 70st anställda har sin arbetsplats. Läs mer om Arrivas utmärkning som ett av Sveriges bästa karriärföretag här: http://www.mynewsdesk.com/se/arriva_sverige/pressreleases/arriva-ett-av-sveriges-karriaerfoeretag-1118660

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Arriva Sverige med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.