Bedsab söker ekonomiansvarig med utvecklingsfokus, Stockholm

Stockholm Heltid

Har du ett stort engagemang och tycker om att få spela en viktig roll inom en mindre organisation? För Bedsabs räkning söker vi en ekonomiansvarig med ett helhetsansvar över ekonomifrågor i ett bolag i stark tillväxt. Som ekonomiansvarig ansvarar du över kvalitetssäkring av redovisningen i bolaget och tillsammans med en kollega på ekonomiavdelningen säkerställer kvaliteten i den löpande redovisningen och ekonomiprocesserna. Bedsab är ett välrenommerat familjebolag inom lyftredskap och surrningsmateriel med lång historia. Bedsab är ett företag med starka kollegiala band och med en hög trivsel som har påbörjat sin resa mot att kunna ge Sveriges bästa service i sin bransch. Som ekonomiansvarig behöver du kunna ta egna initiativ och axla en bred tjänst som inbegriper frågor som ibland kan ligga utanför ekonomifunktionen. Du rapporterar till VD och arbetar i våra lokaler i Högdalen, strax söder om Årsta.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomiansvarig:

 • Ansvar över bokslut och löpande redovisning
 • Inkomst- och skattedeklarationer
 • Kvartalsbokslut och årsredovisning
 • Ta fram underlag för statistik för ledningsgrupp
 • Budget och prognosarbete
 • Personalfrågor (lön – och anställningsavtal)

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har 5 års erfarenhet med ansvar över redovisning och bokslutsarbete. Det är en fördel om du har en högskoleexamen inom ekonomi, men inget krav. Det är meriterande om du tidigare erfarenhet av ekonomisystemet Jeeves, van Hogia-användare, samt har goda Excel-kunskaper. Du har tidigare kommit i kontakt med rapportering och uppföljning av kostnader. Har du tidigare kommit i kontakt med ISO-certifieringar är detta ett plus. Du talar och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att fungera i rollen som ekonomiansvarig är det viktigt att du är trygg i att ta egna initiativ och kan prioritera i ditt eget arbete. Du tycker om att utgöra en central del av ett växande bolag, vilket innebär att du kommer att ha flertalet kontaktytor utanför ekonomi. Du är kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt beskriva olika ekonomiflöden för andra. Eftersom Bedsab är ett mindre bolag förväntas du hjälpa till inom andra delar än rena ekonomifrågor. Du är hands-on i ditt arbetssätt och vill gärna ha konkreta arbetsuppgifter att ha ansvar över. Vidare tycker du om att vara kreativ och hitta smidiga lösningar mellan ekonomi och verksamhet.

Placeringsort: Stockholm

Om Bedsab B. Edström AB
Bedsab är ett familjeägt grossistföretag som varit verksamt sedan 1970, vars affärsidé är att erbjuda våra kunder helhetslösningar av kvalitetsprodukter, utbildning och besiktning inom lyftredskap, surrningsmateriel och fallskyddsutrustning. Bedsab har en stark ställning på den svenska marknaden, och befinner sig nu i en expansiv fas. Bedsab ser en ökad potential för deras produkter och tjänster, därför finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med ambition, och som vill arbeta i en organisation med målsättningen att bli det företag som ger Sveriges bästa service inom lyft- och surrningsredskap. Besök gärna vår hemsida: www.bedsab.se

Vad du erbjuds i rollen som ekonomiansvarig hos Bedsab:

 • Bli del av en lojal arbetsgrupp med hög trivsel
 • Medlem i ledningsgruppen i bolaget
 • För rätt person en roll som innebär en central del i ett växande bolags tillväxtresa
 • Tätt samarbete med VD och försäljningschef
 • Att få arbeta inom tillverkande- och utvecklingsindustri i Stockholmsområdet
Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bedsab med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.