Bolagsansvarig redovisningsekonom till ICA Koncernekonomi i Västerås

Västerås Heltid

Din kund är moderbolaget ICA-gruppen AB. Ditt ansvar är att samordna leveransen från olika processer inom ICA Affärsservice och säkerställa redovisning och bokslut.

Det är alltså din redovisningskompetens kombinerat med din kommunikativa förmåga och breda synfält vi behöver.

Välkommen till en avdelning präglad av bred kompetens och ömsesidig stöttning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom ICA Affärsservice finns avdelning Koncernekonomi som handhar redovisningsprocessen för ICAs koncernbolag såsom Apotek Hjärtat, ICA Fastigheter och ICA-gruppen. Som Bolagsansvarig redovisningsekonom ansvarar du för redovisning, bokslut och håller samman övriga ekonomiprocesser gentemot ICA-gruppen AB. I redovisningsansvaret ligger t ex:

  • Löpande redovisning, bokslut, rapportering, deklaration och årsredovisning
  • Redovisningsmässigt hantera löner och pensioner
  • Kontakt med revisorer och Internal Control
  • Delaktig i valutahantering av ICA-gruppens utländska inköp
  • Initiera utredningar i syfte att säkerställa kvalitet och säkra processer
  • Medverka i tvärfunktionella projekt

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av hela redovisningsprocessen och känner dig trygg inom personalredovisning och pensioner. Det är nämligen en av de uppgifter du kommer ansvara för gentemot flera av era kundbolag.

Du kommer kanske från verksamheter där du blivit van att jobba i transaktionstunga processer mot snäva deadlines i boksluten.

Du är en van Excelanvändare. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i Agresso är det meriterande.

Din utbildningsbakgrund är inom ekonomi och redovisning på högskolenivå eller motsvarande.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en kommunikativ person som kan se brett och jobba proaktivt mot de kontaktytor du har. Du är både inlyssnande och pedagogisk. Du vågar också driva frågor och har förmåga att ta eget ansvar.

Du sätter en ära i att leverera och vet vad som krävs för att göra det dag ett och två.

Vad erbjuder företaget dig?

Din roll är placerad i en verksamhet med tydligt och starkt fokus på medarbetares utveckling och möjliga karriärvägar. Din arbetsplats finns i öppna, moderna kontor centralt i Västerås, bara ett par minuter från tåg- och busstation.

Därutöver har ICA naturligtvis en modern syn på flexibel arbetstid och friskvård samt ekonomiska personalförmåner.

Tjänsten är inte förknippad med resor men ibland behöver du besöka huvudkontoret i Solna över dagen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Placeringsort

Västerås


Om företaget
På ICA Affärsservice finns en spännande blandning av den stora koncernens styrka med den enskilda handlarens entreprenörsanda. Här finns också en unik möjlighet att lära känna många olika branscher. Man är i ständig förändring och det händer alltid nya saker vilket leder till utvecklande arbetsdagar. ICA ligger i framkant när det gäller många områden och ICA Affärsservice satsar hela tiden på innovation inom ekonomi- och lönetjänster för framtiden.

Som en del av ICA Affärsservice kommer du att arbeta tillsammans med många engagerade kollegor som är professionella, mycket kompetenta och sätter en stolthet i att alltid göra sina kunders vardag enklare. Vill du, så finns fantastiska möjligheter att utvecklas med ICA.

ICA ska spegla företagets kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Man strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar också om goda arbetsmiljöförhållanden och har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Drogtester kommer att vara en del av anställningsförfarandet.

Unionens fackliga kontaktperson på ICA är Ann Lindh, 021-19 48 15. Akademikerföreningen kontaktas via mail akademikerforeningen@ica.se.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar ICA med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 januari 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.