Business controller med affärsdriv sökes till Kantar Sifo, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du arbeta i ett bolag med hög expertis och engagerade människor som brinner för att generera insikter till sina uppdragsgivare? Är du intresserad av analys, vill vara med och påverka affären och samtidigt arbeta nära verksamheten i en internationell miljö med många kontaktytor? Då kanske rollen som Business Controller är något för dig. Som Business Controller på Kantar Sifo stöttar du ledning och chefer med uppföljning och analys för rätt beslutsfattande kring affärerna. Du har förmågan att snabbt skapa dig en förståelse för vad det är som driver affären och på ett förtroendeingivande sätt kommunicera förslag till utveckling för att uppnå bästa lönsamhet. Tjänsten är placerad centralt i Stockholm och tituleras internt Finance Business Partner. Du rapporterar till CFO för Norden och Baltikum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Analys och uppföljning av resultat och nyckeltal
  • Beslutsunderlag/Business case
  • Ansvar, utveckling och analys av budget, prognoser och affärsplaner
  • Kontinuerligt utveckla viktiga KPIer och skapa en kvalitativ rapportering
  • Agera beslutsstöd och support till verksamheten i diverse affärsmässiga och finansiella frågor

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom med minst 3 års erfarenhet av att framgångsrikt stöttat en affärsverksamhet på ett större bolag, gärna affärsinriktat. Som person är du analytisk och har en god logisk förmåga. Du har troligtvis erfarenhet från arbete i en matrisorganisation och vet vad det innebär. Tjänsten kräver vidare goda kunskaper i Excel, PPT och något BI-verktyg . Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Här trivs du som är driven och affärsinriktad samt har en tydlig vilja att stötta verksamheten och vågar utmana. Då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen är det också viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det kommer att ställas krav på ett självgående och flexibelt arbetssätt och att du trivs med att arbeta i en organisation med högt tempo. Du är van att agera som bollplank till beslutsfattare och är lösningsorienterad i ditt tankesätt.

Om Kantar Sifo
Vi brinner för det vi gör; att baserat på fakta och kunskap generera insikter som får våra uppdragsgivare att öka sin konkurrenskraft, växa och nå sina mål. För att det ska ske erbjuder vi nya upptäckter och djupare insikter från högkvalitativ data, ledande metoder och mångfald av källor. Vi tillämpar alltid ett innovativt angreppssätt för att lösa kunders utmaningar när det gäller marknadsinformation. Vi utvecklar nya metoder och leveranssystem baserat på den senaste teknologin. Våra experter inom innovation, varumärkeshantering, kommunikation, konsumentaktivering, employer brand, organisation, ledarskap och kundrelationer hjälper uppdragsgivarna att identifiera, optimera och aktivera centrala framgångsfaktorer. Vi är en del av Kantar, ett av världens ledande företag vad gäller insikter, analyser och konsulttjänster.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kantar Sifo med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Tina Rehnman på 070-166 08 32 eller  Anette Wickholm på 070- 712 98 08 . Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 24 maj 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.