Business Controller med BI-erfarenhet till Soya Group Support, Stockholm

Stockholm Heltid

Önskar du att få chansen att arbeta i en roll där du skapar effektivare uppföljning av verksamheten och bidrar till mer ett digitaliserat arbetssätt? För Soya Group Support söker vi en Business Controller vars ansvarsområde täcker in både analys och rapportering men också har fokus mot interna digitaliserings- och förändringsprojekt. I rollen som Business Controller söker vi dig med en lösningsorienterad inställning till de utmaningar du ställs inför och vill ta chansen att arbeta på koncernnivå inom ett spännande bolag. Eftersom rollen innebär ett fokus på Business Intelligence och verksamhetsstöd är det viktigt att du har ett genuint systemintresse. Soya Group är en välrenommerad och stabil koncern som grundar sig i Walleniusrederiernas verksamhet vars historia går bak till tidigt 1900-tal. I rollen som Business Controller rapporterar du till Head of Business Control. Du tillhör koncernens supportfunktion bestående av ett 80-tal medarbetare och arbetar på kontoret på Södermalm, Stockholm.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ansvara för analys, rapportering, planering och prognostisering mot affärsområdet Soya Group Support samt andra verksamhetsområden inom Soya Group
  • Ansvara för interna debiteringsmodeller
  • Vara drivande i utvecklandet av BI- och prognosverktyg tillsammans med Controllerchef
  • Arbeta verksamhetsnära och proaktivt för att bidra till företagets effektivisering och utveckling ur ett ekonomiskt perspektiv

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med en civilekonomexamen eller liknande och med ett antal års erfarenhet från en controller-inriktad tjänst. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med uppföljning av budget och prognos samt analys av resultat. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i Business Intelligence-verktyg och har varit delaktig i att utveckla rapporter som underlättar uppföljningen för verksamheten. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som Business Controller hos Soya Group Support ser vi att du är driven och har god affärsförståelse och intresse för siffror. Du är målinriktad, arbetar effektivt och växer med ansvar. Du tycker om att vara involverad i komplexa problemställningar som involverar både ekonomi och verksamhet där du agerar som bollplank och använder din analytiska förmåga. Du är lyhörd och kan anpassa dig efter omgivningens önskemål. Du är kommunikativ och besitter förmågan att kunna förklara siffror på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Vad erbjuder Soya Group dig?

  • Soya Group är en stor, diversifierad och välrenommerad koncern som för rätt individ kan erbjuda goda möjligheter till fortsatt utveckling inom bolagen.
  • Att få chansen att arbeta nära verksamhetschefer och beslutsfattare i rollen som BI-Business Controller.
  • En position där du kommer kunna påverka och skapa förändringar som kommer till gagn för hela företaget.

Placeringsort: Stockholm

Om Soya Group
1934 bildade Olof Wallenius Rederi AB Soya, det första företaget i Soya Group. Det fick sitt namn efter den last hans fartyg fraktade, soyaolja. Idag är Rederi AB Soya ett holdingbolag som investerar i verksamheter som ägarna tror på och är intresserade av. Varje företag driver och utvecklar sina verksamheter i linje med moderbolagets värderingar. Koncernens verksamheter omsätter drygt 1 miljard SEK och har 1300 medarbetare i Europa och Asien.
Om Soya Group Support AB
Koncernens gemensamma administrativa funktioner har samlats i Soya Group Support AB. Här finns Group Communications, Group Facility Service, Group Financial & Business Control, Group Human Resources, Group IS/IT , Group Security och Group Treasury. Ungefär 80 personer arbetar i Soya Group Support.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Soya Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Tina Rehnman på 070-166 08 32. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester i urvalet till denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst