Business Controller med inriktning produktion till Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du vara del av ett engagerat bolag i en europeisk koncern som gör skillnad för människors välbefinnande och hälsa? Brinner du som Business Controller för att skapa förändring och arbeta nära produktion och logistik? Till Tamro AB:s produktionsenhet i Stockholm söker vi nu en handlingskraftig, kommunikativ och analytisk Business Controller med inriktning produktion och logistik. Du arbetar nära verksamheten tillsammans med platschefen och sätter agendan framåt för effektivisering och förbättring i enlighet med Lean-metodik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:

 • Analys, uppföljning och åtgärdsförslag avseende distribunalens tjänsteverksamhet och dess lönsamhet och produktivitet
 • Leda distribunalens budget- och prognosarbete
 • Stödja platschefen i frågor rörande personaloptimering samt uppföljning och styrning av bemanningskostnader
 • Säkerställa relevant mätning och styrning av distribunalen, nyckeltal och resultatrapporter
 • Uppföljning och styrning av investeringar
 • Stödja förbättringsarbete i distribunalen med Lean-metodik
 • Agera språkrör mellan distribunalen och bolagets finansfunktion
 • Ad hoc analyser

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har högskolestudier inom ekonomi/ ekonomistyrning, handel eller logistik. Du har troligtvis arbetat i minst 4-5 år i kvalificerade befattningar, såsom Controller eller i en motsvarande roll där du har haft styrningsansvar. Meriterande är även om du har erfarenhet av större logistik- eller transportföretag och/eller läkemedelsbranschen. Har du utbildning i Lean-metodik ses det som positivt. Du har mycket goda kunskaper i Excel och vi ser att du aktivt har arbetat i större affärssystem såsom SAP eller motsvarande. Har du även arbetat i tidredovisningssystem eller lönesystem är det meriterande. Vårt koncernspråk på Tamro är engelska, så du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper:
Som person är du positiv och har god kommunikativ förmåga samt trivs med att arbeta verksamhetsnära och proaktivt. För att trivas i rollen ser vi att du är självgående, strukturerad, relationsskapande och har ett logiskt och analytisk tänkande. Vidare har du hög ambition på kvalitet och har lätt för att se ekonomiska samband och lösningar på problem. Vi ser att du är affärsmässig och har intresse för affärer och bolaget, vilket innebär att du har fokus på kostnader, intäkter, vinst och marknad. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självständigt.

Placeringsort: Kungens Kurva i Stockholm

Om Tamro
Varje dag förser Tamro fler än 1 400 apotek över hela Sverige med läkemedel samt hälso- och sjukvårdsprodukter. Det är ett viktigt uppdrag i den svenska värdekedjan för välbefinnande och vi tar det på största allvar. Tusentals människors hälsa och ibland även liv hänger på att vi alltid levererar i tid och i perfekt skick.  En väl fungerande läkemedelsförsörjning handlar om samarbete och förtroende. Tamro är en oberoende aktör och arbetar med allas bästa för ögonen – läkemedelstillverkare, apotek, konsumenter och patienter.
Vi samarbetar med cirka 150 läkemedelstillverkare och ser till att lagerhålla samt distribuera deras produkter ut till apotek och sjukhus. Tamro erbjuder dessutom nordiska distributionstjänster och ett stort antal tilläggstjänster för att göra våra kunders vardag enklare.  Det arbetar drygt 550 personer på Tamro och företaget är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14 001. Vi har huvudkontor och distribunal i Göteborg samt distribunaler i Stockholm och Umeå. Tamro är ledande i Sverige på läkemedelslogistik och ingår PHOENIX group, en europeisk koncern med över 150 distribunaler i 25 länder

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tamro med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Tina Rehnman070-166 08 32 eller Ulrika Sjöqvist 070-166 08 60 . Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen in med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera