Business Controller Sales till Kavli, Stockholm

Stockholm Heltid

Kavli är inte ett företag som alla andra. Vi ägs av en stiftelse vars enda syfte är att skapa värden för goda ändamål, det betyder att hela verksamhetens överskott går oavkortat till välgörande ändamål. Under senare år har Kavli-fonden delat ut över 100 miljoner kronor årligen. Vårt arbete gör skillnad!

Vi söker för Kavlis räkning en Business Controller Sales som kommer att ha en nyckelposition i att säkerställa arbetet med att optimera och maximera lönsamhet utifrån kundperspektivet. Rollen som Business Controller Sales är ny och innebär ett stort fokus på två områden; Price och Net revenue management. Detta innebär bland annat att driva price management processen i samverkan med inköpsavdelningen och försäljningsavdelningen samt att ansvara för profit-pool analyser, d v s hur lönsamhet fördelas mellan leverantör och kund.

Rollen som Business Controller Sales ingår i ekonomiavdelningen och rapporterar till Ekonomidirektören, men med streckad linje till Försäljningsdirektör och därmed medlem av säljledningsgruppen. Befattningen är ansvarig för Sverige och Finland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Business Controller Sales:

 • Huvudansvarig för priser (grundprislista) och rabatter
 • Ansvarig för kontinuerlig vidareutveckling av arbetssätt och modeller för price management, i syfte att optimera lönsamheten
 • Ansvarig för att säkerställa analys och rekommendation för grundprislista och rabatter i samband med uppköp
 • Support till KAM-team vid förhandling med kund
 • Ansvarig för pris- och rabattmodul i M3
 • Ansvarig för trade spend analyser och riktlinjer (d v s CMA-kampanjer och kundmedia)
 • Supportera Customer Marketing i kampanjeffektivitets- och portföljanalyser med fokus på optimering av Kavlis och kundernas lönsamhet

Kvalifikationer och erfarenhet:

 • Universitetsexamen i företagsekonomi eller motsvarande
 • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
 • Avancerade kunskaper i Excel och BI-verktyg
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet och affärssystem

Personliga egenskaper:
För att trivas på Kavli gillar du att arbeta med andra och drivs av en nyfikenhet kring allt som rör affären. Du har ett stort kommersiellt intresse och vill vara med och utveckla processerna kring uppföljning och analysera vart lönsamheten kommer ifrån. Ett strukturerat arbetssätt kommer naturligt för dig liksom förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer med kollegor och kunder.

Vad erbjuder företaget dig?
Vi erbjuder dig en utvecklande roll i ett av Sveriges snabbast växande livsmedelsföretag. Kavli är ett av få FMCG-företag i sin storlek som ansvarar för hela värdekedjan. Vi erbjuder en utvecklande roll där du får arbeta självständigt med frihet under ansvar på ett spännande företag med stark tillväxttakt och trevliga kollegor. Du får ett generöst friskvårdsbidrag och vi arbetar aktivt med medarbetarhälsa med många gemensamma aktiviteter, till exempel yoga i vår gympasal och träning i vårt gym. Vi tillämpar kollektivavtal för både tjänstemän och kollektivanställda. Våra medarbetare har även tillgång till en förmånsportal med erbjudanden för friskvård, kollektivtrafik, hushållsnära tjänster och en mängd rabatter inom de flesta områden. 

Placeringsort: Älvsjö, Stockholm


Om Kavli:
O. Kavli AB omsätter ca en miljard SEK och har ca 225 anställda i Sverige. Tillverkning sker vid våra anläggningar i Älvsjö, Eslöv och Åbo. Företaget marknadsför varumärkena Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny’s®, Hultbergs®, Västerviks senap®, Bärry®, Bollnäsfil®, Perstorp ättika, Planti®, Druvan®, Lyckans Ost® och Graveleijs®.

Vi är en del av Kavli Group som omsätter över fyra miljarder kr och finns i Norge, Finland, Sverige och England. Kavli Group ägs av en stiftelse vars syfte är att verksamhetens överskott ska gå till välgörande ändamål. Kavlifonden delar årligen ut ca 100 miljoner kr till humanitära ändamål, forskning och kultur.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.