Business Controller till B3 Consulting Group, Stockholm

Stockholm Heltid

B3 Consulting Group är ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag med seniora konsulter inom IT och Management och vi söker nu en Business Controller till vårt ekonomiteam på huvudkontoret i Stockholm! Sedan 2018 består B3 Consulting Group av 4 affärsområden. I rollen som Business Controller kommer du att arbeta med framåtriktad verksamhetsstyrning och uppföljning av ett eller flera av dessa affärsområden och tillhörande bolag. Din närmaste chef är vår Controllerchef men du arbetar också tillsammans med affärsområdeschef och sitter med i ledningsgruppen för det/de affärsområden som du arbetar med. Din arbetsplats är på huvudkontoret mitt i Stockholms city.

Arbetsuppgifter som Business Controller:

 • Analys av nyckeltal, organisationsfrågor och affärsfrågor
 • Månatlig analys och uppföljning av resultat jämfört med budget och prognos tillsammans med affärsområdeschefer och dotterbolagschefer inom ditt/dina affärsområden
 • Med siffror till stöd hjälpa till att formulera mål och bedöma utfall
 • Stöd i budget och prognosarbete
 • Aktivt bidra i utveckling och förbättring av processer och rutiner
 • Superanvändare/Administratör i affärssystem (Maconomy)
 • Viss projektekonomi och projektcontrolling
 • Rådgivning och internutbildning av affärsområdes- och dotterbolagsledning gällande ekonomisk analys, uppföljning, budget och prognos
 • Ad hoc analys/rapportering på begäran från affärsområden och tillhörande bolag

Bakgrund och erfarenhet
Du har en civilekonomexamen eller liknande med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet av arbete med Controlling och en god förståelse för och erfarenhet av redovisning. Du har en välutvecklad analytisk förmåga och är intresserad av att förstå affären bakom siffrorna. Du är intresserad av systemlösningar och har erfarenhet av att bygga rapporter. Lämpligt för rollen är tidigare erfarenhet från konsultverksamhet. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
B3 Consulting Group är ett bolag med en starkt uttalad tillväxtstrategi och för att trivas är du en individ som gillar att arbeta i en miljö under ständig förändring. Du har en utvecklad servicekänsla och ett flexibelt och problemlösande tankesätt. Du får arbeta med frihet under ansvar, du har ett proaktivt sätt, du är strukturerad och noggrann samt har en god analysförmåga. Du har en pedagogisk ådra, är mycket social, gillar att ha många kontaktytor och kommunicerar obehindrat med olika delar i organisationen.

Placeringsort: Stockholm

Varför ska du välja B3 Consulting Group?
Att vakna på morgonen med längtan att gå till jobbet.
Att arbeta i ett börsnoterat bolag som har haft en stark tillväxt från start och där medarbetarna ständigt får möjligheten att utvecklas inom sina respektive områden.
Att få vara en del av ett team men samtidigt ha en egen tydlig funktion där du har eget ansvar och stora möjligheter till att arbeta med utveckling av Controllerfunktionens erbjudande.
Viktiga ledord för oss är frihet och balans i livet. Vi tror på att medarbetare som mår bra, presterar bättre. Att utveckling skapas genom att få lösa nya uppgifter i spännande uppdrag, med stöd av erfarna kollegor. Det här har gjort oss till ett av branschens mest framgångsrika företag och en av Sveriges bästa arbetsplatser. Vi kallar det B3-effekten!

Om B3 Consulting Group
B3 Consulting Group är idag ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag med seniora konsulter inom IT och management. Ambitionen är att bygga upp ett bolag med en stark företagskultur som befrämjar entreprenörskap och där våra konsulter får stora möjligheter att utvecklas.  Vi hjälper företag och förvaltningar att effektivisera sin IT-verksamhet genom att utveckla teknik, processer, strategi och organisation samt förbättra sin affärsverksamhet med hjälp av smartare IT-lösningar. Med fokus på marknadens mest krävande kunder erbjuder vi specialistkompetens inom områden som IT Management, Systemutveckling, Databaser, Telekomlösningar, Healthcare, Infrastruktur & Cloud, Test- och Kvalitetsledning samt Digitala kanaler. B3 verkar antingen under eget projektansvar eller som lednings/expertförstärkning i uppdragsgivarens organisation. B3 har fokus på att enbart rekrytera riktigt erfarna medarbetare, typiskt med minst tio års erfarenhet. Det betyder att varje ny medarbetare bidrar med kompetens, erfarenhet och ambitioner – och inte minst med sitt personliga nätverk. B3 har idag mer än 500 anställda och omsatte 619,7 miljoner kronor under kalenderåret 2017. Kontor finns i Stockholm, Borlänge, Gävle, Sundsvall, Göteborg, Malmö och Örebro. Sedan den 14 december 2016 är B3s aktie (kortnamn B3, tidigare B3IT) noterad på Nasdaq Stockholm.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar B3 Consulting Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76, eller Martin Nyström 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.