Business Controller till Brainheart Energy Sweden, Stockholm

Stockholm Heltid

Trivs du som bäst när du får arbeta tätt tillsammans med verksamheten i att optimera lönsamheten? Lockas du av att arbeta i ett företag vars tydliga mål är att skapa en hållbar framtid för kommande generationer? Vi rekryterar nu för Brainheart Energy Sweden (BHES) en Business Controller som kommer ha en central position i ekonomistyrning, uppföljning och analys. BHES befinner sig i en snabb och spännande förändringsresa, där de via ett högt engagemang från kollegor och entreprenöriell företagskultur vill förändra och professionalisera energibranschen. På denna tillväxtresa vill BHES stärka upp ekonomiorganisationen med nya medarbetare som vill vara med och bygga ett marknadsledande bolag. Skulle denna person kunna vara du?

Som Business Controller kommer du via din analytiska förmåga inneha en nyckelroll för både verksamheten och ledningen kopplat till budget, prognos och resultat samt förvärv. I rollen kommer du dagligen att analysera flöden, skapa prognoser och driva förbättringsinitiativ mot dotterbolagen inom koncernen. Vattenfall är en av ägarna i BHES, vilket skapar en perfekt blandning mellan snabbhet, entreprenörskap och ekonomisk styrka.

Tjänsten är placerad i Sollentuna men som Business Controller förväntas du vara ute i verksamheterna varje vecka för att skapa närhet. Därför bör denna person vara kapabel till 4 – 8 resdagar per månad (dagsresor – i huvudsak kring Mälardalsregionen). Som Business Controller rapporterar du till Head of Operations & Shared Functions. Ta chansen till att få vara delaktig att vara med och bygga ett bolag som skapar positiva visioner för framtiden.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller

 • Driva budget- och prognosprocess ut mot dotterbolagen
 • Ta fram och underhålla KPI:er kopplat till effektivitet och projekt
 • Rapportering av resultat kopplat till affärsområden, regioner och bolag
 • Analysera lönsamhet kopplat till kundsegment, projekt och tidsåtgång
 • Ta fram likviditetsprognoser
 • Agera som spindeln i nätet mellan redovisning i dotterbolagen till moderbolag kring processer och integration
 • Utveckla effektiva rutiner och stödrapporter mot verksamheten
 • Stötta affärsområdeschefer med verksamhetsanalys
 • Genomföra återkommande månatliga och kvartalsvisa Business Reviews
 • Upprätta/supportera Business Case och ta fram finansiella/operationella beslutsunderlag till ledningsgrupp

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund. Du har cirka 7–10 års erfarenhet av en Controller-position där du arbetat nära verksamheten. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha samarbetat med affärsområdeschefer i din controllertjänst. Du har en utvecklad pedagogisk förmåga och en social färdighet som gör att du har lätt att få med dig andra i dina tankar. Du har räknat på Business Case kopplat till ökad effektivitet och/eller lönsamhet. Du uttrycker dig obehindrat i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Business Controller hos BHES har du en hög analytisk förmåga och kan snabbt identifiera olika mönster i din analys. Du trivs i roller där du får möjligheten att gå från ord-till-handling och driva förändringsarbete mot verksamheten. Du har en naturlig pondus, tar gärna på dig ledarrollen i olika projekt och kan agera språkrör för olika ekonomiska frågor mot organisationen. Du värderar noggrannhet högt och vill att det du lämnar ifrån dig ska ha en hög precision. Du är prestigelös i ditt förhållningssätt och du har alltid förbättringsfokus i alla tänkbara avseenden.

Placeringsort: Stockholm

Om Brainheart Energy Sweden AB
BrainHeart Energy Sweden (BHES) är moderbolag i en grupp helägda svenska dotterbolag. BHES är fokuserad på värme- och kyllösningar baserade på geoenergiteknik och är Sveriges största helhetsleverantör av bergvärme- och berg-kylalösningar. Vårt mål är att tillsammans med våra bolag och vår partner Vattenfall bygga ett lands­täckande professionellt och effektivt serviceföretag för nuvarande och framtida förnybara energi­lösningar för privatbostäder. Läs gärna mer på www.brainheartenergy.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Brainheart Energy med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera