Business Controller till Brightby Bemanning, Malmö

Malmö Heltid

Brightby Bemanning söker nu för kunds räkning en Business Controller som kommer ha en central funktion inom CFO organisationen. Rollen är bred så du får inte vara rädd för att kavla upp ärmarna och gilla att arbeta i team. Det stora uppdraget för Business Controllern är att styra och stödja organisationen för att möta målen främst för en av de viktigaste affärsenheter – Kundtjänst. Rollen innehåller också styrning för cross sales. Det är viktigt att Business Controllern har ett nära samarbete med de andra affärspartnerna för att säkerställa bästa totala produktion. De två huvudprocesserna; månatligt bokslut och budgetprocess är de viktigaste processerna som driver affärspartnern på en vecko-, månads- och kvartalscykel.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som ekonomikonsult på Brightby Bemanning där du arbetar på uppdrag hos våra kunder med detta som ditt första.

Vad kan vi som företag erbjuda dig?
På Brightby Bemanning har du många kollegor med olika erfarenheter inom ekonomiområdet. Du träffar dina kollegor i olika forum, både mindre och större, och kan dela erfarenheter och ha roligt tillsammans. Brightby Bemanning erbjuder tillsvidareanställning, livsstilsförmåner och friskvårdsbidrag och inte minst möjligheten att utvecklas i och utveckla våra kunders ekonomifunktioner.

Vi hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss och vara en del av Brightby Bemannings fortsatta utveckling!

Huvudsakliga uppgifter:

 • Drift och strategisk planering: Säkerställa strukturerad planeringsprocess nedifrån och upp som grund för diskussioner med mål från huvudkontoret. Rapportera i det finansiella planeringsverktyget med hög kvalitet.
 • Företagsrapportering och uppföljning: I god tid, tillhandahålla affärsrapportering och uppföljning av ansvarsområden. Förbereda finansiell affärsinformation och beslutsmaterial för affärsenheten att ta itu med luckor för att möta mål- och optimeringsmöjligheter. Utföra lönsamhetsanalys om det behövs.
 • Slutprocess: Månatliga bokslutsarbete. Utföra analys före slutet av perioden för att granska kvaliteten på data. Förberedelser till revisioner vid behov.
 • Intäktsredovisning: Säkra intäktsredovisning och göra ombokning när det behövs.

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Examen inom ekonomi från universitet
 • Flytande i svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
 • 5 års arbetslivserfarenhet som ekonom inom redovisning och controlling
 • Goda kunskaper i ett eller flera större affärssystem samt Excel.

Personliga egenskaper

 • Analytiskt tänkande
 • Passion för kunder; du strävar efter att förstå underliggande frågor/behov och agerar proaktivt.
 • Tänker strategiskt; du använder insikt i affärer och marknad för att påverka brett. Vidare identifierar du möjligheter och utvecklar lösningar.
 • Driver prestanda; du arbetar proaktivt för att undanröja hinder så att mål och resultat uppnås.
 • Förmågan att samarbeta på olika nivåer för att säkerställa leverans i verksamheten

Start: Omgående
Placering: 
Malmö
Omfattning: 
Tillsvidareanställning på heltid

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind, Katariina Eskola  073-9427486 eller katariina.eskola@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby Bemanning

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige och Tyskland. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Ansök till denna tjänst