Business Controller till det starkt växande bolaget Cellnex Sweden AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Vi söker dig som vill utvecklas som Business Controller i ett nyetablerat ekonomiteam i snabbväxande Cellnex Sweden. Cellnex kan beskrivas som en scale-up i ett stort internationellt telekombolag och är den främsta infrastrukturoperatören för trådlös telekommunikation i Europa. Rollen som Business Controller är placerad på kontoret i Solna Strand.

Om rollen:
I rollen som Business Controller kommer du påverka och spela en viktig roll i Cellnex fortsatta etablering på marknaden. Du kommer att ha ansvar för att förbereda budget, uppföljning och att stödja företagsledningen med beslutsfattning samt identifiera risker och möjligheter. Du följer även upp de satta verksamhetsplanerna samt är delaktig i framtagande och rapportering av månads- och årsbokslut.

Några av de arbetsuppgifter och ansvarsområden du har i rollen som Business Controller:

 • Rapportering av utfall och avvikelser mot budget och prognos
 • Internkontroll
 • Analys och uppföljning av KPI:er, CAPEX
 • Stötta säljorganisationen, se över intäkter och kostnader
 • Samordna den årliga budgeten och föreslå mål utifrån den strategiska planen
 • Representera avdelningen på business reviews för regionen
 • Bidra i utveckling och förbättring av processer, system och rutiner
 • Arbeta med relaterade uppgifter och projekt som uppkommer löpande

I den här rollen tillhör du ett nytt team som består av en Finance Manager och en Financial Controller, vilka är stationerade i Solna. På kontoret sitter också ett 30-tal engagerande och drivna kollegor som du dessutom kommer ha ett nära samarbete med. Rollen innebär även mycket internationella kontaktytor, till exempel med kollegor i både Danmark och i Spanien.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som minst har några års erfarenhet som Business Controller. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom redovisning, alternativt att du kommer från revision och vill ta steget in i en controllerroll. Rollen kräver god IT-förståelse samt goda kunskaper i Excel. Vidare behärskar du både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att lyckas i din roll som Business Controller är du en person som har lätt att få fram ditt budskap ut mot organisationen. Du har ett eget driv, en god affärsförståelse och tar ansvar för att leverera mot deadlines. I din roll kommer du ha många kontaktytor, både i Sverige och utomlands, vilket innebär att samarbete och relationsbyggande är viktigt. Andra viktiga egenskaper är att vara lyhörd, se detaljer samt ha förmåga att anpassa sig inför nya situationer och krav.  Sist men inte minst, gillar du att arbeta i en internationell miljö och söker en utmanade och spännande roll i ett växande bolag där du kan göra stor skillnad!

Vad erbjuder företaget dig?
Här hittar du den perfekta kombinationen av scale-up och stabilitet i ett stort företag där du får chansen att bygga processer. I kärnverksamheten inom telekominfrastruktur finns det en enorm potential, Cellnex bygger framtidens digitala värld! Cellnex är ett företag som är välmående och som satsar på sin personal där du får chansen att göra skillnad. Cellnex har verksamhet i 12 länder i Europa och skulle det locka att arbeta utomlands längre fram, finns den möjligheten!

Det här är Cellnex Sweden AB:
Cellnex Sweden bildades i juli 2020. Huvudkontoret ligger i Solna, Stockholm och platsportföljen är fördelad över hela landet, från 72 meter höga torn till högtekniska inomhussystem, vilket ger operatörerna kostnadseffektiva, miljövänliga installationsplatser och högteknologiska privata 5G-nät. Över hela Sverige driver företaget mer än 2800 anläggningar och är en komplett tjänsteleverantör av utbyggnads- och webbplatsoptimeringstjänster samt drift och underhåll.

Cellnex Sweden är den främsta infrastrukturoperatören för trådlös telekommunikation i Europa. Cellnex har gjort ett åtagande att utveckla sitt nätverk, som för närvarande omfattar ca 128 000 sajter, det finns en expansiv plan med utrullningar fram till 2030 vilket positionerar företaget för att utveckla en ny generation nätverk. Cellnex tillhandahåller tjänster i Spanien, Italien, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, Schweiz, Irland, Polen, Portugal, Österrike, Danmark och Sverige tack vare de investeringar som gjorts för att stärka dess omvandling och internationalisering.

Utveckling sker även för lösningar inom området ”smart city”-projekt som optimerar tjänster till medborgarna via nätverk och tjänster som underlättar kommunal förvaltning. Inom detta område distribuerar Cellnex ett nätverk av intelligent kommunikation som möjliggör en koppling mellan objekt, och därmed utvecklingen av ett solitt ekosystem för Internet of Things (IoT). Mer info finns att ta del på: www.cellnextelecom.com/en/

Placeringsort: Solna Strand, Stockholm

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cellnex Sweden AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89 charlotte.ekenstam@meritmind.se eller Johan Jellheden på 076-629 29 37 johan.jellheden@meritmind.se  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt och vänligen skicka in ditt CV på engelska för just denna process!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer