Business Controller till CompuGroup Medical, Uppsala

Uppsala Heltid

Vill du vara med och skapa förutsättningarna för världens bästa e-hälsa? Vill du vara del av en organisation som genomsyras av värden som engagemang, pålitlighet och kundfokus?
Vi söker nu en Business Controller till CGM, ett världsledande globalt e-hälsobolag. I rollen som Business Controller kommer du att arbeta i en affärsstödjande roll med support och rådgivning. Du kommer att arbeta nära verksamheten och tillsammans med vår Business Controller.

Som Business Controller har du även nära samarbete med vår ekonomiavdelning som är baserad i Koblenz, Tyskland. Din arbetsplats är centralt belägen i Uppsala men du har också möjlighet att arbeta från kontoret i Stockholm. En del resor förekommer i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:

 • Stöd till affären i ekonomiska frågor samt support, rådgivning vid olika besluts- och affärsangelägenheter
 • Ekonomisk rapportering
 • Budget och prognoser
 • Uppföljning av nyckeltal
 • Ansvarig för utveckling och effektivisering av rutiner och processer och att processerna efterföljs
 • Delta i företagsövergripande projekt
 • Nära samarbete med ekonomiavdelning i Koblenz,Tyskland

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du är civilekonom eller motsvarande och har 3 – 5  års arbetserfarenhet som ekonom inom redovisning, revision eller controlling. Du har erfarenhet av att arbeta med ekonomisk rapportering, analys, budget- och prognosarbete gärna från ett internationellt bolag i IT-branschen samt har en god förståelse för grunderna inom bokslut. Du har goda IT kunskaper, hanterar Excel och har arbetat i något större affärssystem, erfarenhet av SAP är meriterande. Du är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av Medtech eller Healthcare bolag.

Personliga egenskaper
I rollen som Business Controller är det viktigt att du har en god pedagogisk och social förmåga, vilket gör att du känner dig trygg i att kunna kommunicera dina slutsatser och resultat till andra. Du är nyfiken, intresserad och ifrågasätter – i syfte att vi ska kunna bli ännu bättre på det vi gör. Du arbetar målmedvetet och slutför projekt du påbörjat samt är noggrann och kvalitetsmedveten. Vidare är du serviceorienterad och har som mål att med din kunskap kunna göra arbetsdagen enklare för andra. Vi söker en person som har ett starkt eget driv, initiativförmåga och som trivs i en föränderlig miljö och vill bidra till att utveckla verksamheten.

Du är också analytisk, strukturerad och effektiv samt har en god helhetsförståelse.

Vad kan CompuGroup Medical Sweden AB erbjuda dig?
Som Business Controller på CompuGroup Medical får du en omväxlande och verksamhetsnära roll i ett stort internationellt bolag.

Placeringsort: Uppsala

Om CompuGroup Medical Sweden AB (CGM):

CGM är en internationell koncern inom området e-hälsa med cirka 5 000 medarbetare med lång och bred erfarenhet och kompetens inom områden som medicinsk informatik, teknisk arkitektur samt kunskap kring vårdverksamheternas egna processer. Vi finns representerade med kontor i 19 länder och en stor kundbas i 56 länder. Våra e-hälsolösningar stödjer verksamhetsbehoven inom hälso- och sjukvård, social service, rehabilitering, laboratorier, tandvård, företagshälsovård, barnhälsovård och elevhälsa. Vår övergripande vision ”Synchronizing healthcare” genomsyrar allt vårt arbete.

Med vår långa erfarenhet, en stark internationell närvaro och en bred förankring på den svenska hälso- och sjukvårdsmarknaden kan vi leverera ett partnerskap i ett långsiktigt och ömsesidigt givande samarbete. Våra kommunikationstjänster och driftslösningar kompletterar de produkter vi utvecklar och bildar tillsammans en helhetslösning som vi som leverantör eftersträvar till våra kunder.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar CompuGroup Medical Sweden AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Tina Rehnman på 070-166 08 32 eller Martin Nyström på 070 166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera