Business Controller till Dibber, Stockholm

Stockholm Heltid

Här får du chansen att jobba som affärsnära business controller i en organisation som brinner för att få världens viktigaste värden att växa. Dibber är en av Skandinaviens största förskole- och skolaktörer och söker ny business controller för sin förskoleverksamhet i Sverige. Rollen är verksamhetsnära och fokuserar på att stötta verksamhetschef, regionchefer och rektorer. Du rapporterar och agerar bollplank till den svenska ekonomichefen. Som business controller sitter du på vårt huvudkontor i Helenelund, Sollentuna, tillsammans med ca 20 kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som business controller:

 • Driva och stötta i budgetprocess och prognos
 • Analys av olika KPI:er
 • Rapportering av utfall och avvikelser mot budget och prognos
 • Stötta verksamhetschefen, regioncheferna och rektorerna
 • Bidra i utveckling och förbättring av processer och rutiner
 • Vara ett stöd till ekonomichefen i övriga frågor
 • Övriga koordinerande och administrativa uppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet 
Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och som har minst ett par års relevant erfarenhet, gärna mot controlling. Du kanske har haft en roll där du har aktivt stöttat verksamheten, inom en större tjänsteorganisation eller inom offentlig förvaltning. Du behöver ha goda kunskaper i Excel, samt erfarenheter från något större affärssystem. Svenska behöver du behärska och kunna uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som Business Controller kommer du att arbeta självständigt och har en central roll i affärsområdet i att stötta och samarbeta med chefer i förskoleverksamheten. I det arbetet kommer du att ha stor nytta av att du har ett kommunikativt och pedagogiskt sätt. Du har mod och tar ansvar för att såväl utveckla som att utmana både processer och verksamhetens chefer för att bidra till att förbättra arbetssätten. Det är viktigt att kunna hantera högt som lågt och på ett positivt, lättsamt sätt hantera ad-hoc-uppgifter. För att trivas i rollen som Business Controller hos Dibber är det viktigt att vara samarbetsinriktad, lösningsorienterad samt trygg och stabil som person.

Som Business Controller på Dibber erbjuds du:

 • En nyckelroll i det största affärsområdet i ett expansivt bolag med stort hjärta för barn och pedagogisk verksamhet, där du nu får chansen att göra skillnad
 • Dibber har starka ägare med ambitioner att växa, men alltid med fokus på respekt, engagemang och kreativitet
 • Personlig utveckling i en verkligt affärsnära roll tillsammans med ett team med kompetenta ekonomikolleger såväl i Sverige som internationellt

Placeringsort: Stockholm

Om Dibber
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få världens viktigaste värden att växa, alltså våra barn och elever. På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Dibber med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera