Business Controller till dryckesföretag med välkända varumärken, Stockholm

Stockholm Heltid

Altia söker nu en IT-kunnig Business Controller till huvudkontoret i Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Business controller:
Som Business controller på Altia har du en verksamhetsinriktad bred roll som innefattar att vara ett affärsstöd och bollplank inom ekonomi- och affärsfrågor där du jobbar nära produkt- och kategorichefer. Du kommer att ingå i ett team om tre personer och rapporterar till Altias svenska marknadscontroller.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

 • Utveckla och förbättra processer och verktyg
 • Marknads- och produktanalys
 • Nyckeltal
 • Budget- och prognosarbete
 • Resultatuppföljning och ekonomistyrning
 • Investeringsberäkningar och beslutsunderlag
 • Delaktig vid månads- och årsbokslut
 • Supportera och utmana produkt- och kategorichefer i arbete kring affärsplaner
   

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har 3-5 års erfarenhet inom controlling. Du är IT-intresserad och har gedigen erfarenhet av Excel. Tidigare erfarenhet av Bi-verktyg är ett krav. Du har tidigare hanterat stora dataflöden där din analytiska förmåga har satts på prov. Du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi. Vidare kommunicerar du obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas på Altia och för att vara framgångsrik i rollen som Business Controller är du effektiv i din kommunikation, analytiskt lagd och driven. Du arbetar gärna självständigt och med deadlines. För rätt person erbjuds en roll i en spännande bransch i ett företag med stark marknadsposition.

Placering: Stockholm

Om Altia
Altia är ett företag som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker i Norden och de baltiska länderna. Altias egna varumärken, bl.a. Blossa, Grönstedts, Koskenkorva, O.P. Anderson, Explorer och Chill Out har en stark marknadsposition och ett arv vi vill vårda. Företaget representerar också andra internationella kvalitetsvarumärken från hela världen.

Altia har ett vitt förgrenat nät för produktion, försäljning och logistik i Norden och Baltikum vilket ger oss möjlighet att ge service till våra kunder och leverantörer nära marknaden. Vår årliga nettoomsättning uppgår till ca 400 miljoner euro och vi är ca 1 000 anställda. Läs mer på: www.altiagroup.com

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Matilda Sandström 070 – 255 66 49.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, senast 19/3 2018.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.