Business Controller till Egmont Publishing, Stockholm

Stockholm Heltid

Söker du en Business Controllerroll med eget ansvar, nära verksamheten? Är du bra på att skapa förtroende och gillar att arbeta i en föränderlig miljö? Egmont är en av Nordens ledande mediekoncerner med aktiviteter i 30 länder och 6300 medarbetare. Vi står för starkt medieinnehåll och digital innovation och är indelade i 4 divisioner, varav Publishing är en.
Som Business Controller kommer du att arbeta nära verksamhetens olika redaktioner och avdelningar, och extra mycket kontakt kommer du att ha med vår förlagsdirektör och våra segmentschefer som ansvarar för våra olika varumärken och tidskrifter. Du kommer att få stor frihet i rollen och det är viktigt att du är lyhörd och kan fånga upp idéer och önskemål utifrån verksamheten. Vår redovisning sköts från Polen där vi också har verksamhet och som Business Controller fungerar du bland annat som kvalitetsgranskare av leveransen därifrån. Totalt är vi ca 210 medarbetare i Sverige och vi finns i Solna och i Malmö. I Solna, vid Mall of Scandinavia, där den här rollen återfinns arbetar omkring 120 personer. Du sitter med i ”Consumer Magazines” redaktionella ledningsgrupp och rapporterar till CFO i Polen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Månadsbokslut, analys, kvalitetssäkring och kontroll av avvikelser
 • Ekonomisk rapportering, lönsamhetsanalys och uppföljning av verksamhetens KPI:er
 • Stöd till verksamhets- och avdelningschefer med ekonomisk uppföljning och kalkyler
 • Arbete med budget- och prognosprocesser
 • Ta fram business cases, scenario- och ad-hoc analyser
 • Identifiera effektiviseringsmöjligheter
 • Ta fram beslutsunderlag inför avtalsförhandlingar, förvärv, omorganisationer etc
 • Ta fram nya och förbättra befintliga nyckeltal
 • Bidra till att öka kostnadsmedvetenhet i verksamheten
 • Utveckla och förbättra rutiner och processer avseende ekonomi/controlling

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarade och minst ett par års erfarenhet inom controlling. Du har tidigare haft en roll där du har stöttat verksamheten, men har också varit proaktiv. Det är meriterande om du även har en bakgrund inom redovisning. Kanske är du en affärsorienterad revisor som vill gå vidare mot controlling? Eftersom vi verkar i en internationell miljö, så behöver du också kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som Business Controller kommer du att arbeta självständigt, men har en viktig roll i att stötta och samarbeta med chefer och ledning inom Publishing. I det arbetet kommer du att ha stor nytta av att du är pedagogisk, kommunikativ och har ett serviceinriktat sätt. Vi hoppas att du, liksom vi, uppskattar en platt organisation och en miljö där ödmjukhet och lättsamhet är viktigt. Rollen kräver också att du är duktig på analys och en hög integritet.

 

Vad erbjuder företaget dig?

 • Ett stimulerande arbete med högt i tak i en organisation under utveckling
 • En bred roll i en internationell, öppen och trevlig miljö där vi hjälper varandra att utvecklas, delar kunskap och idéer för att uppnå gemensamma mål

Placeringsort: Stockholm

Om Egmont Publishing
Egmont Publishing publishes more than 700 magazines in 30 countries. Besides the core business, Egmont Publishing is building up new growth areas within both marketing services and e-commerce. Egmont Publishing is a part of Egmont – a leading media group in the Nordic region. Egmont is responsible for Nordisk Film and TV 2 in Norway as well as a commercial foundation which generated revenue amounting to EUR 1.5 billion in 2017. We donate EUR 13 million a year to help improve the lives of children and young people. For more information: www.egmont.com.

We bring stories to life.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Egmont med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsulterna på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.