Business Controller till Euromaint i Örebro

Örebro Heltid

Till Euromaint Components & Materials i Örebro söker vi en Business Controller med intresse för att utveckla såväl rollen som systemrutiner och uppföljningsprocesser.

Verksamheten i Örebro har ca 150 anställda varav 100 i produktion. Du stöttar verksamheten med månadsrapportering, KPI-uppföljning, budget och prognos men ditt viktigaste bidrag är det kreativa och utvecklande samarbetet med resten av Euromaints controllingteam i Solna. Ni kommer att ha en viktig del i den förändringsresa som Euromaint har framför sig genom integrationen med ägarbolaget CAF.

Bolaget investerar i en gedigen transformationsagenda i syfte att skapa ett Euromaint för kommande decennier.

Vill du vara med?

Vi söker helt enkelt dig som vill komma ut i industrin i en controllingroll och samtidigt jobba visionärt och brett i de finansiella processerna tillsammans med teamet under Head of Business Control.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Månadsuppföljning och framtagning av rapporter per produktionsområde
  • KPI-analys
  • Övrig bokslutsrelaterad uppföljning och analys
  • Budget- och prognosarbete
  • Stöd till Örebroverksamheten inom finansiella/ekonomiska frågor samt systemfrågor (ERP/BI)
  • Deltagande i produktionsmöten, pulsmöten och kontraktsgenomgångar
  • Ansvarig för lageruppföljning
  • Ta aktiv del i Euromaints gemensamma utvecklingsarbete kring styrmodeller, systemintegration etc

Du ingår i den lokala ledningsgruppen på siten i Örebro och rapporterar till Head of Business Control.

Dina kvalifikationer för rollen som Business Controller

Du är troligen Business Controller eller Financial Controller redan i dag. Eller en redovisningsekonom med förkärlek för systemprocesser och dataanalys. Det viktigaste är inte vilken bransch du kommer ifrån, det är din lust och dina egenskaper vi behöver.

Vi lägger stor vikt vid din erfarenhet av Excel, BI-system och modulbaserade ERP-system.

Praktisk erfarenhet av eller insikt i intern transfer pricing och anbudskalkyler kan vara meriterande.

Dina närmaste chefer i Örebro pratar engelska eller spanska.

Personliga egenskaper

Du är en logisk person som ser samband och förstår vad som behöver göras. Att du är initiativrik ser vi definitivt som en fördel.

Du tycker om system, att vara kreativ tillsammans med andra och att driva delar av ditt arbete mer som delprojekt än månadscykler.

Det, till stora delar, nya controllingteamet om sju kollegor kommer att värdesätta din arbetsglädje.

Vad erbjuder företaget dig?
Euromaint är Sveriges största bolag inom tågunderhåll. Här får du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med Euromaints spanska huvudägare CAF.

På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Du får stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Euromaint är ett bolag som expanderar och erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik.

Placeringsort

ÖrebroOm företaget
Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Vårt heltäckande utbud av underhålls- och ombyggnadstjänster omfattar bland annat kvalificerat tekniskt underhåll, reservdelsförsörjning, fordonsmodifiering och komponentservice. Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samt infrastrukturarbeten. Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon. Euromaint har en omsättning på ca 1.5 miljarder SEK och cirka 980 medarbetare (2020). Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019.

 

 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg hakan.holmberg@meritmind.se 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.