Business Controller till Gunnar Karlsen Sverige AB (Malmö)

Malmö / Göteborg Heltid

Gunnar Karlsens svenska verksamhet är under stark tillväxt och söker nu en Business Controller med fokus på att stödja, utbilda och bidra till lönsamhetsutvecklingen för enheterna i regionerna Väst och Syd. Vidare kommer du följa upp resultat, säkra rapportkvalitet, ansvara för nyckeltal samt uppföljning av ekonomiska mål. Arbetet sker i nära samarbete med cheferna i regionerna Syd och Väst, vilket innebär en del resor. I rollen som Business Controller kommer du att rapportera till vår chef med ansvar för ekonomi och HR.

Arbetsuppgifter som Business Controller

  • Agera som affärsmässigt stöd till regionens linjechefer
  • Aktivt delta i utvecklingen av verksamheten genom uppföljning och utveckling av processer och rutiner samt driva förbättringsprojekt
  • Genomföra budget- och prognosprocesser
  • Uppföljning av kalkyler och estimat
  • Rapportering till ledning och verksamhetschefer

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi samt har minst fem års erfarenhet från liknade tjänst från verksamhet som arbetar i projektform med successiv vinstavräkning. Du bör ha vana att arbeta i olika ekonomi- och uppföljningssystem samt ha förmåga att omvandla redovisningsdata till styrningsinformation. Förutom tidigare erfarenhet från controlling har du även en bra grund i redovisning. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift samt har en mycket god nivå i Excel.

Personliga egenskaper
För att trivas i denna roll är du nyfiken, arbetar med god överblick och struktur, samt har ett öga för detaljer. Vidare är du analytisk, lösningsorienterad och självgående. Då det är viktigt i arbetet att bygga relationer och förtroende i organisationen genom kunskap och integritet är dina pedagogiska och kommunikativa färdigheter mycket värdefulla.

Placeringsort: Malmö / Göteborg

Om Gunnar Karlsen
Gunnar Karlsen Sverige AB (GK) ingår i GK-gruppen med säte i Oslo, Norge. Vi erbjuder rådgivning och tekniska installationer för att skapa ett hälsosamt inomhusklimat i framtidens byggnader samtidigt som de bidrar till betydande energibesparingar och miljövinster. Våra lösningar baseras på ledande teknologi, ingående produktkännedom och flera årtiondens driftserfarenhet. GK-gruppen har drygt 3000 medarbetare och en omsättning på över 5 miljarder. Den svenska verksamheten finns representerad på 22 orter – från Haparanda i norr till Trelleborg i söder. GK Sverige har drygt 600 medarbetare och omsätter cirka 1 miljard kronor (2016). 

Vi på GK vet att oavsett hur duktiga vi är, är vi inget utan våra uppdragsgivare. Vi ser därför till att alltid ha kundens bästa för ögonen. Och för att du som anställd ska kunna ha kundens bästa för ögonen gäller det att du trivs. Hos oss får du möjligheten att ta dig an utmaningar, lyckas, misslyckas och växa. Vi har en stark företagskultur som bygger på vår värdegrund VILJA. VILJA står för Värdeskapande, Innovativ, Långsiktig, Juste och Affärsmässig. Instämmer du om värdegrunden och är redo att ta första steget till en spännande resa tillsamman med oss på GK? Då är du välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om oss på
www.gk.se.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar GK med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Centerblad på tel.nr 0707 49 99 63 alternativt helena.centerblad@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

 Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.