Business Controller till Henkel Norden, Stockholm

Stockholm Heltid

Till Henkels nordiska controllergrupp söker vi nu en ansvarstagande och analytisk Business Controller till ett affärsområden inom området konsumentprodukter, med varumärken som Schwarzkopf, Barnängen och Syoss. I rollen ska du aktivt stödja nordiska affärsområdeschefen och säljorganisationen med uppföljning av resultat, analyser och ad hoc analyser. Du arbetar även nära dina kollegor inom controllergruppen där man förväntas arbeta aktivt för att dela kunskap, utveckling och best practice inom gruppen. I tjänsten ingår du i affärsområdets ledningsgrupp, rapporterar till controllerchefen och är placerad i Alvik, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kvalitetssäkring och delaktig i bokslut
 • Uppföljning/analys och rapportering till affärsområdeschef, säljverksamheten samt huvudkontoret i Tyskland
 • Beslutsunderlag/Business case
 • Analys av kund- och produktlönsamhet
 • Budget och prognosarbete
 • Ad hoc analyser
 • Aktivt delta i affärsområdets ledningsgrupp
 • Utveckla och förbättra processer, rutiner och verktyg tillsammans med övriga inom affärsområdet

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har akademisk examen eller annan relevant eftergymnasial utbildning och som har minst 3 års erfarenhet som business controller, financial controller eller revisor. Du får gärna ha erfarenhet av internationella koncerner och en förståelse för FMCG-branschen. Din IT-mognad är hög och du har jobbat med större ekonomisystem där SAP är ett extra plus. Excel är ett centralt verktyg som du har mer avancerad kunskap i. Vårt koncernspråk är engelska varför goda verbala och skriftliga kunskaper är ett krav.

Personliga egenskaper
Business Controllern stöttar framförallt affärsområdeschefen, marknadschefen, de nordiska säljcheferna och Key Account-säljarna i norden och det ställer rollen krav på den kommunikativa och pedagogiska förmågan.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen är du en person som har ett stort engagemang och ser en stolthet i att leverera kvalitet. Du är analytisk och har en god förmåga att se helheten men kan också analysera frågor och bryta ned dem i sina beståndsdelar när det krävs. Det kommer att ställas krav på självgående och flexibelt arbetssätt och att du trivs med att arbeta i en organisation med högt tempo. Du är van att agera bollplank till beslutsfattare och är lösningsorienterad i ditt tankesätt.

Placeringsort: Stockholm

Henkel erbjuder: Henkel Norden erbjuder dig en spännande, bred controllertjänst där du blir en nyckelperson för affärsområdet. Du får ett stort nordiskt ansvar och många internationella kontakter.

Om företaget
Henkel är ett globalt företag med marknadsledande varumärken som Schwarzkopf, Barnängen, Loctite och Pattex. Henkel är verksamt inom tre affärsområden hushållsprodukter, kosmetik- och hygienprodukter samt lim, tätning och ytbehandling. Under 2016 hade Henkelkoncernen en omsättning på 18,7 miljarder euro och en vinst på 3,172 miljarder euro. Henkel Norden har ca 400 medarbetare i de fyra nordiska länderna och omsatte 208 miljoner euro under 2016. För mer information om företaget se: www.henkel.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Henkel med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8 april 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.