Business Controller till Leca Sverige AB

Linköping Heltid

Meritmind har fått förtroendet att rekrytera Leca Sveriges nästa business controller. Bolaget tillhör koncernen Leca International med verksamhet i 12 länder som ägs av franska Saint Gobain. Leca är således en del av en stor internationell koncern.

Leca Sverige är en ’lean’ organisation och man är därför dagligen involverad i många olika pocesser vilket innebär att du ska skunna hitta pragmatiska lösningar och arbeta tätt ihop med övriga medarbetare på Leca Sverige.

Som business controller på Leca Sverige har du en central roll på anläggningen i Linköping tillsammans med platschef, produktionschef och EHS/underhållschef. Du kommer också har tät kontakt med koncernens Shared Service Center i Stockholm. Det innebär att resor förekommer i tjänsten. Du kommer också vara del av ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Förberedelse av månads- och årsredovisning
 • Förberedelse och granskning av månadsrapportering (inklusive analys av produktionskostnader, prisavvikelser etc.)
 • Kostnads​​kontroll
 • Uppföljning till Capex (investeringar)
 • Förberedelse av budget- och kvartalsprognoser
 • Säkerställa att arbetet med interna kontroller och förfaranden efterföljs
 • Förberedelse av material för extern revision
 • Olika ad hoc-uppgifter och rapportering till externa myndigheter

Erfarenhet och kvalifikationer
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande och har flerårig erfarenhet från ovanstående uppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet från en roll i en internationell koncern. Du har med fördel varit med om implementering av nya affärssystem tidigare, meriterande om det är affärssystemet Navision. Din förmåga att arbeta på både strategisk och detaljerad nivå är hög då du förväntas vara delaktig i företagets långsiktiga utveckling samtidigt som du är ansvarig för det löpande arbetet på plats.

Personliga egenskaper
För att trivas i denna roll är du en prestigelös person som tar dig an uppgifter både högt och lågt. Din är kommunikationsförmåga är god och samarbetar lätt med andra. Du är en strukturerad person som ser fram emot utmaningen att organisera, styra upp och utveckla funktionen med hänsyn till det nya affärssystemet. Då det är en lean organisation är det också viktigt att du kan ställa om med kort varsel och kan rycka in och hjälpa till med ad hoc-uppgifter vid behov.

Om Leca Sverige
Leca® lättklinker är en enkel, flexibel och hållbar produkt med många möjligheter; oavsett om det handlar om att ligga till grund för byggnader, vägar eller utveckling av dräneringslösningar. Med mer än 75 års bevis på att våra produkter fungerar fortsätter vi att utveckla och förnya oss och leta efter nya partnerskap och affärsmodeller som driver Leca, våra partners och miljön framåt. Som vi säger, ”Together, we build for the future”.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Leca med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.