Business Controller till MTD – Morgontidig Distribution, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du arbeta i en snabbrörlig bransch där det hela tiden ställs krav på organisationens förmåga att anpassa sina tjänster efter omvärldens behov? Vi söker nu en självständig Business Controller till MTD – Morgontidig Distribution. Som Business Controller kommer du att ansvara för MTD’s ekonomistyrning, både när det gäller ekonomiska processer samt analys av resultat. MTD säljer och utvecklar effektiva distributionstjänster i ett stort nätverk som täcker 8000 distributörer över hela landet. Som Business Controller rapporterar du till Ekonomichef, ingår i ett ekonomiteam om tre personer och arbetar i våra lokaler i Botkyrka, strax söder om Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Driva budget och prognosprocess
  • Analysera resultat och ta fram nyckeltal
  • Stödja verksamhetschefer i ekonomisk uppföljning och kostnadsstyrning
  • Utbilda medarbetare i ekonomifrågor/system
  • Lönsamhetsuppföljning
  • Utveckla och effektivisera processer och rutiner
  • Super-user i ekonomisystemen (Visma.net, Mercur)

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och ca 5 års relevant arbetslivserfarenhet i en ekonomistyrande roll, gärna som Business Controller. Tidigare erfarenhet från en logistikintensiv bransch är fördelaktigt men inte ett krav. Du har tidigare haft en extrovert roll inom ekonomi och varit bollplank åt beslutsfattare kopplat till nyckeltal, marginaler och lönsamhet. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i ekonomisystem, eftersom du kommer agera som Super-user. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska, i både tal samt skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Business Controller är det viktigt att du är trygg i själv och skicklig i din kommunikation. Du kan på ett pedagogiskt sätt framställa dina åsikter och förbättringsförslag samt får energi av att hjälpa andra. I ditt eget arbete prioriterar du noggrannhet och struktur. Du tycker om att få använda din analytiska förmåga i att bryta ner problem i mindre beståndsdelar. Eftersom du är ensam Business Controller är det viktigt att du kan agera på eget initiativ och vill ta ansvar.

Vad erbjuder företaget dig?

  • Chansen att kunna forma en central tjänst internt som kommer ha stor möjlighet till påverkan inom bolaget.
  • Bli del av ett stabilt och trevligt team med lång erfarenhet från branschen.
  • Att arbeta i en föränderlig bransch, i ett bolag som förstår vikten av ”work-life-balance”.

Placeringsort: Stockholm

Om företaget
MTD bildades 1992. Vi säljer och utvecklar rikstäckande och effektiva distributionstjänster baserat på 40-talet terminaler och cirka 8 000 distributörer. I Sverige finns sju morgontidiga utbärningsföretag. Fem av dessa äger oss och tillsammans utgör vi MTD-Gruppen med en årsomsättning på drygt 3 miljarder kronor.

MTD är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö. Vi löser enkelt, engagerat och effektivt dina morgontidiga leveranser. Läs mer på www.mtd.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar MTD med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28 september 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen in med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.