Business controller till PanLink, Malmö

Malmö Heltid

Vi söker en business controller som vill sitta i hjärtat hos ett spännande bolag som är mitt uppe i en stark tillväxtresa! Vill du ha möjlighet att själv påverka innehållet i din tjänst så att den dels ger stort värde för bolaget dels främjar dina egna intresseområde? I så fall är den nyinrättade rollen som business controller på PanLink något för dig!

I nära samarbete med ansvariga för försäljning, affärsutveckling, finans, samt VD och hela säljorganisationen blir du som business controller en viktig resurs för PanLinks framgångsresa. PanLink har verksamhet i Sverige (huvudkontor), Polen och Italien. I Malmö sitter koncernledningen och på kontoret arbetar totalt 6 personer. PanLink har sin fabrik i Polen där 350 personer är anställda. Du kommer dagligen ha kontakt med kollegor i Polen, som jobbar både inom Sales, Finans och Supply Chain.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som business controller:
Då rollen som Business controller är en ny funktion finns det stor frihet att själv forma rollen efter ditt eget intresse och PanLinks behov. Det som vi vet idag är att du skall ansvara för:

 • Budgetarbete
 • Prognos månadsvis för säljorganisationen
 • Sälj- och kundlönsamhetsanalyser
 • Prognos (vår och höst) för hela PanLink

Övrig tid kan fördelas på många olika ansvarsområden och nedan följer några exempel:

 • Utveckling av kostnad- och prismodeller
 • Supporta marknad med analys (exempelvis uppföljning av marknadsaktiviteter)
 • Bistå i framtagande av offerter
 • Diverse utvecklingsprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och som gärna har några års erfarenhet som Business Controller. Vi ser att du har en bakgrund från industribranschen eller har arbetat i nära anslutning till produktion. Rollen kräver goda kunskaper i Excel samt att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i din roll som business controller är du en person som har lätt att få fram ditt budskap ut mot organisationen. Du har ett eget driv, en god affärsförståelse och tar ansvar för att leverera mot deadlines. I din roll kommer du ha många kontaktytor, både i Sverige och i Polen, vilket innebär att samarbete och relationsbyggande är viktigt. Andra viktiga egenskaper är att vara analytisk och ha förmåga att se komplexa samband samt ha lätt för att ta in information och på ett nyfiket sätt sätta sig in i olika arbetsuppgifter.

Vad erbjuder företaget dig?
I fräscha lokaler med smidig pendling nära yttre ringvägen i Malmö får du sitta på PanLinks koncernkontor och verka i en internationell miljö. Genom värderingarna Ambition, Integrity och Accountability samt hållbarhetsarbete i framkant får du som business controller möjlighet att ha en aktiv roll i PanLinks tillväxtresa.

Detta är PanLink
PanLink är produktionspartner till framgångsrika internationella företag, ofta med skandinavisk härkomst. Från våra enheter i Polen och Italien tar vi fullt ansvar för samtliga inköp, logistik och montage av våra kunders komplexa industriella kablage och elektriska moduler och produkter. Våra kunder finns inom segmenten industriell automation, tåg och elektrifiering där vårt fokus på hållbar produktion är extra viktigt. Vårt huvudkontor är baserat i Malmö, där också vår säljledning sitter. Vi har starka värderingar som hjälper oss i vårt dagliga arbete att leverera bästa värde till våra kunder och skapa långsiktig tillväxt.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Frida Stubbendorff på 070 485 60 17 eller frida.stubbendorff@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.
Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer