Business Controller till ParkTrade Europe AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Har du några års erfarenhet från Big4 eller controlling? Får du en massa förfrågningar hela tiden, men är kräsen och vill få erfarenheter som bidrar till din karriärutveckling? Läs vidare. Här får du arbeta i en affärsnära, omväxlande och stödjande position i ett spännande bolag som befinner sig på en tillväxtresa.

Vi rekryterar för ParkTrade ’s räkning en helt ny roll som Business Controller med inslag av financial controlling. Här får du stor frihet att utveckla processer och arbetsuppgifter inom ramen för verksamhetens behov. ParkTrade hanterar bl a fakturering av vägtullar och parkeringsavgifter och ägs av Marston Holdings med huvudkontor i London, som är en stor koncern med ca 5000 anställda i UK.

Som Business Controller blir du en viktig sparringpartner till den svenska VDn och huvudkontoret i England, där du analyserar och följer upp verksamhetens resultat samt aktivt bidrar till förbättringar. Den löpande redovisningen är outsourcad men det faller på den här rollen att kvalitetssäkra siffrorna. Du kommer även att bli involverad i många olika typer frågor bl a vid ev uppköp och vid upphandlingar, men också uppgifter relaterade till ägaren i England. ParkTrade erbjuder en familjär stämning och består av ca 10 medarbetare som sitter i en mysig vindsvåning precis bredvid Humlegården i centrala Stockholm.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:
• Budget och kvartalsprognoser i samarbete med VD och koncernledning
• Uppföljning av resultat per månad och mot budget och prognos
• Årsredovisning och kontakt med revisorer
• Kostnads- och intäktskontroll
• Analys av KPI:er, både operativa, finansiella och affärsdrivande
• Business Case
• Bankkontohantering och valutakonton i Svenska och utländska banker
• Stötta och äga processen kring kundfakturering och uppföljning av betalningar
• Samordna skatterapporteringen i Sverige och andra länder
• Stöd vid M&A-aktiviteter och vid upphandlingar
• Ad hoc-projekt för hela koncernen

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har arbetat med kvalificerad redovisning eller controlling i ett par år. Kanske har du några års erfarenhet av revision och vill ta ditt näst steg och har ett starkt intresse för business controlling. Vi ser också gärna att du har ett systemintresse och att du är stark inom Excel. Eftersom ParkTrade har en brittisk ägare är det viktigt att du behärskar att kommunicera på engelska i både i tal och skrift. Svenska är meriterande.

Personliga egenskaper:
Som Business Controller hos ParkTrade kommer du att få vara med och utforma din tjänst från början och behöver vara resultatorienterad, strukturerad och noggrann. Tjänsten medför också många kontaktytor vilket kräver att du är kommunikativ och initiativtagande. Vi tror också att rätt person har ett genuint intresse av affären och av att få en nyckelposition ”där det händer”. Vidare kommer du att ha nytta av en god analytisk förmåga då du kommer att hantera stora mängder data.

Placeringsort: Stockholm

Om Parktrade
Parktrade is a cutting-edge traffic technology firm based in Stockholm, Sweden, dedicated to delivering innovative software solutions and services to clients worldwide. Our dynamic team is committed to excellence, and we are seeking a highly motivated, talented, Business Controller to join our growing organization. Join our cause to make it easy for drivers to pay for road user charges and to improve urban mobility, reduce congestion and ultimately contributing to more sustainable and efficient cities.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar ParkTrade Europe AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt 070-166 08 31 eller Marie Edström Barter 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan på engelska så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil

Välkommen med din ansökan på engelska!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Läs om livet som anställd konsult på Meritmind

Läs mer