Business Controller till PONSSE i Surahammar

Heltid

Ponsse AB söker en Business Controller till sitt huvudkontor i Surahammar *) . Det är en ny roll där du arbetar med uppföljning och analyser av verksamheten i Sverige, Norge och Danmark.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
I en klassisk controllerroll blir du gränssnittet mellan siffrorna och människorna. Du följer upp resultat, analyserar och jämför de olika anläggningarna, säljprocesserna, eftermarknadsaktiviteter etc för att föra kunskapen längre ut i organisationen. Allt i syfte att nå gemensamma förbättringar och öka lönsamhet i era processer.

Rollen är organisatoriskt placerad på ekonomiavdelningen i Surahammar och du rapporterar till Ponsse Sveriges ekonomichef. Du samarbetar även med Business Controller i Finland.

Ponsse har påbörjat ett ERP-byte till MS Dynamics och Power BI. Anaplan används för koncernkonsolidering och rapportering.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som:

  • har erfarenhet av hela den legala redovisningsprocessen
  • har haft någon form av controllerroll eller controllingupppgifter och därmed vana av analys och att pedagogiskt föra ut din kunskap
  • har erfarenhet och intresse av analysapplikationer
  • har goda kunskaper i Excel samt behärskar engelska i tal och skrift

Positivt är också om du har erfarenhet från verkstadsindustrin eller intresse för fordon och maskiner.

Du behöver ha körkort och bil och kunna vara periodvis på resande fot i, främst, Sverige, Norge och Danmark.

Personliga egenskaper
Du är lyhörd och har en vilja att förstå för att kunna förändra. Du har en förmåga att kommunicera pedagogiskt med olika mottagare. Samtidigt står du upp för dina analyser och vågar föreslå förändringar.

Du trivs med att arbeta nära kärnverksamheten i en platt, familjär organisation.

*) Placeringsort
Surahammar. En möjlig placering kan också vara vid någon av Ponsses, för närvarande åtta, egna verkstäder i Sverige.


Om företaget
Ponsse Oy är idag världens största tillverkare av skogsmaskiner för avverkning enligt kortvirkesmetoden. Rötterna hos det familjeägda företaget, som har växt från en maskinentreprenörs dröm till ett internationellt exportföretag, är djupt förankrade i den finska landsbygden. Företagets huvudkontor ligger fortfarande i Vieremä, på samma plats där företaget grundades 1970.

Ponsse är idag representerat med verksamhet i 40 länder och egna bolag i ett tiotal länder.

Ponsse i Sverige säljer, servar och lagerhåller reservdelar. Av totalt 70 anställda finns 25 på huvudkontoret i Surahammar och övriga anställda på åtta orter.

Företagets kundorienterade verksamheter vägleds fortfarande av skogsmaskinentreprenörernas önskemål och behov och vår mission är oförändrad – att bidra till kundernas framgångar med produktiva och tillförlitliga skogsmaskiner och tjänster från Ponsse.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Namn på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera