Business Controller till Procurator, Göteborg

Göteborg Heltid

Vi söker en driven Business Controller som vill vara med och utveckla och stödja vårt affärsområde Industrial Packaging. Som Business Controller kommer du arbeta nära affären och du ser det som en självklarhet att vara med och driva verksamheten framåt. Du kommer bli del av en organisation med många duktiga människor som hela tiden arbetar för att lösa våra kunders behov. Vi arbetar prestigelöst för att uppnå våra mål och skapa lönsamhet. Rollen ingår i ekonomifunktionen och rapporterar till Finance Manager.

Arbetsuppgifter

Som Business Controller arbetar du både brett med de finansiella processerna, samtidigt som du arbetar på djupet med analys av framför allt med försäljning och inköp. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Intäkts- och lönsamhetsanalys på kund, leverantör och sortiment
  • Analysera, rapportera och följa upp månadsbokslut
  • Stödja verksamheten med analyser och ekonomiska insikter
  • Arbeta med årliga budgetprocessen och prognoser

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet inom controlling och gärna med en bakgrund inom redovisning. Vi ser det som en fördel om man tidigare arbetat inom grossistverksamhet.  Du har goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av våra huvudsakliga verktyg SAP och Business Warehouse. Dessutom kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen måste du ha ett strukturerat arbetssätt och vara duktig på att hantera stora mänger information. Det är viktigt att du har ett proaktivt synsätt och ett starkt driv. Det förväntas att du har förmågan att självständigt göra analyser, identifiera förbättringspotential och ge förslag på åtgärder. Sist men inte minst är du en lagspelare, prestigelös och med ett starkt affärsmannaskap.

Placeringsort: Mölndal


Om Procurator:
Procurator erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster från ledande leverantörer. Vi förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor. Företaget har ca 350 anställda och omsätter ca 2,4 miljarder SEK. Procurator är en del av OptiGroup (www.optigroup.com), som har över 2000 anställda och kunder i 19 europeiska länder.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Procurator med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, på 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 februari 2020.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.