Business Controller till Sandvik Materials Technology

Heltid

Är du en Business Controller som söker en verksamhetsnära nyckelroll? Vi på Strip Division, som är en division inom Sandvik Materials Technology, söker en Business Controller till vår verksamhet i Sandviken, en tjänst som innebär stort ansvar och möjlighet att påverka.

Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål- och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. Men vårt uppdrag är mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer. Genom samarbete med våra kunder utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov. Att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

SMT har påbörjat en spännande resa att utforska möjligheten till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm. Med en tydlig riktning för den resa vi står inför, utnyttjar vi vår position som ledare inom teknologin. Vi sitter i förarsätet vad gäller hållbarhet med syftet att bli ett ännu starkare och självständigt företag inom vår industri.

Ansvarsområden
Strip Division är en global organisation som producerar och säljer precisionsband, där den största delen av verksamheten finns i Sandviken. Som Business Controller sitter du i ledningsgruppen för produktionsenheten i Sandviken (PU) och har ett helhetsansvar för rapportering och analys av vårt finansiella resultat. Förbättringsarbete är en självklar del av vår verksamhet och i närtid kommer det framför allt att präglas av implementeringen av affärssystemet M3, där du kommer att ha en central roll.

Som Business Controller rapporterar du till Chef för Finans och IT. Du har även en viktig roll i ledningsgruppen för PU:t samt en streckad linje till PU-chefen. Då PU utgör en stor del av den totala divisionen arbetar du även nära divisionsledningen och kommer att vara en del av Strip Extended Management team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som PU Business Controller arbetar du med allt från operativa ekonomiska transaktioner till att ta fram analyser och beslutsunderlag till stöd för ledningen.

  • Ansvarig för PU:ts bokslut, resultat- och balansräkning samt prognoser
  • Resultatanalys för PU
  • Ansvarig för revision av divisionens verksamhet i Sandviken
  • Ledningsgruppsarbete
  • Internkontroll
  • Aktivt stödja verksamhetens nyckelintressenter med underlag och vägledning
  • Kontinuerligt jobba med förbättringar för att effektivisera interna processer och driva förbättring av vårt systemstöd

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som Business Controller söker vi dig med akademisk examen inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av en liknande roll. Vi ser också gärna att du har en god grund i redovisning. Rätt person sätter sig snabbt in i verksamheten, som är komplex. Har du erfarenhet från tillverkningsindustrin ser vi det som meriterande. I övrigt kräver tjänsten goda kunskaper i engelska och svenska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper
För att trivas som Business Controller och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara kommunikativ, pedagogisk och relationsskapande. Här kommer du att ha många kontaktytor inom hela organisationen och nytta av en ledande förmåga. Du behöver också kunna hantera större presentationer och känna dig socialt säker. I övrigt har den vi söker både intresse för analys och analytisk förmåga.

Placeringsort: Sandviken

 

Om Strip Division
Inom Strip division utvecklar, tillverkar och säljer vi precisionsband för den globala marknaden. Våra kunder finns inom konsumentprodukter, fordonsindustri, medicinsk industri bland annat. Vi är världsledande inom vår nisch och vi slutar aldrig drivas av utveckling att förbättra våra kunders produkter och bidra till ökad hållbarhet genom vårt produkterbjudande.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera