Business Controller till Toyota Material Handling Europe, Mjölby

Mjölby Heltid

Söker du efter en spännande och utvecklande controllerroll nära företagsledningen? Är du driven och har du erfarenhet av att arbeta inom en internationell koncern? Då är rollen som Business Controller något för dig!

Meritmind rekryterar nu två Business controllers till Toyotas europeiska huvudkontor i Mjölby.

Som Business controller på avdelningen Business Control är du en del av en europeisk verksamhet och flera av dina dagliga kontakter sker med kollegor från olika europeiska länder. Du ingår i ett kompetent team på sju kollegor som tillsammans bistår Toyotas Europaledning med kontinuerlig finansiell rapportering och ekonomisk analys av koncernens tillväxt och lönsamhet. Gruppen har ett nära samarbete med avdelningen Financial Control som är ansvarig för koncernredovisning och finansmanual.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som Business Controller har ett fokus på uppföljning, analys och prognostisering av olika delar av Toyota Material Handling Europe (TMHE). Rätt person kommer att arbeta med affärsuppföljning både löpande/ månatligen samt med ad-hoc utredningar på koncernnivå.

  • Månadsanalys av resultat, risker och möjligheter
  • Driva/stödja prognosprocessen inom specifika områden
  • Bidra till att förbättra prognosnoggrannheten inom TMHE
  • Förenkla, utveckla och upprätta gemensam rapportering för olika enheter
  • Förenkla, utveckla och etablera rapporterings- och uppföljningsformat för att driva kontinuerlig förbättring
  • Samarbete och stöd till affärsområdesledningar för att driva ökad lönsamhet

Business Controller

Kvalifikationer och erfarenhet

Civilekonom eller liknande med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Då Toyota har för avsikt att anställa två Business Controllers finns möjlighet att anställa en person med kortare arbetslivserfarenhet än 5 år. Du får gärna ha erfarenhet från arbete inom en större internationell koncern. Du skriver och talar engelska flytande.

Utöver mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint så är erfarenheter från koncernrapporteringssystemet COGNOS Controller en fördel men inte ett krav. Koncernen är mitt uppe i en europeisk SAP implementering samt migrering över till Microsoft Power BI lösningar, så erfarenhet därifrån är också en fördel men inget krav.

Personliga egenskaper

Toyotas mål är att bli störst i Europa och i den strävan spelar avdelningen Business Control en central roll. Du blir en viktig del i detta arbete vilket ställer krav på att du kan agera självständigt med stor drivkraft och hög integritet samtidigt som du är duktig på att samarbeta och fungerar bra i grupp.

Vidare drivs du drivs av att leverera i tid och har förmåga att skilja huvudsak från bisak. Du är intresserad av system och lösningar samt har ett strukturerat arbetssätt och tänkande. Toyota värdesätter en öppen och framåt personlighet tillsammans med känsla för timing och situation.

Vad erbjuder företaget dig?

I rollen som Business controller sitter du mitt i informationsflödet nära företagsledningen vilket ger dig stora möjligheter att vara med och påverka åtgärder och planer som syftar till att förbättra bolagets ställning. Toyotas företagskultur bygger på en sund värdegrund som gör det möjligt för de anställda att växa och utvecklas internt.

Placeringsort: Mjölby med flexibilitet 60/40 kontor/hemma möjlighet.

Om Toyota Material Handling Europe

Toyotas mål är att bli nummer ett inom materialhantering i Europa. Avdelningen Business Control är organiserad direkt under CFO inom det europeiska moderbolaget och fokuserar på uppföljning av den operativa europeiska verksamheten som består av fabriker, säljbolag, interna finansbolag, centralt bolag för automatiserade lösningar samt centrala staber.

Verksamheten spänner över nytrucksförsäljning, service & reservdelar, korta och långa finansieringslösningar, begagnat försäljning samt automatiseringsprojekt innehållandes både truckar och mjukvara. TMHE omsätter 3 miljarder EURO och har 13 000 anställda. Läs mer om Toyota Material Handling Europe här.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Toyota Material Handling Europe med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Andreas Oliw på 072- 010 18 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 28/8.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök till denna tjänst