Business Controller till Toyota Material Handling Europe, Mjölby

Mjölby Heltid

Söker du en spännande och utvecklande controllerroll nära företagsledningen? Har du erfarenhet av att arbeta inom en internationell koncern? Då är detta rollen för dig! Meritmind rekryterar nu en Business controller till Toyotas europeiska huvudkontor i Mjölby.

Som Business controller på avdelningen Business Control är du en del av en europeisk verksamhet och flera av dina dagliga kontakter sker med kollegor från olika europeiska länder. Du ingår i ett kompetent team på sex kollegor som tillsammans bistår Toyotas Europaledning med kontinuerlig finansiell rapportering och ekonomisk analys av koncernens utveckling och lönsamhet. Gruppen har ett nära samarbete med avdelningen Financial Control som är ansvarig för koncernredovisning och Finansmanual.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten har ett fokus på uppföljning, analys och prognostisering av Toyota Material Handling Europe (TMHE) koncernens olika områden. Rätt person kommer att arbeta både med löpande/månatlig affärsuppföljning samt med ad-hoc utredningar/analyser av engångskaraktär.

  • Månadsvis analys, kommentering och rapportering av resultat gentemot prognoser
  • Kvartalsvis analys, sammanställning och rapportering av prognoser
  • Förenkling och utveckling av gemensamma rapporteringsformat för att driva lönsamhet och kontinuerlig förbättring
  • Utveckling av strukturer och processer för analys av ingående bolag och affärsområden
  • Samarbete och stöd till affärsområdesledningar för att driva ökad lönsamhet

Kvalifikationer och erfarenhet
Civilekonom med fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du får gärna ha erfarenhet från arbete inom en större internationell koncern. Du skriver och talar engelska flytande. Utöver mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint så är färdigheter inom koncernrapporteringssystemet COGNOS samt olika BI system en fördel.

Personliga egenskaper
Toyotas mål är att bli störst i Europa och i den strävan spelar avdelningen Business Control en central roll. Du blir en viktig del i detta arbete vilket ställer krav på att du kan agera självständigt med stor drivkraft och hög integritet samtidigt som du fungerar bra i grupp. Du drivs av att leverera i tid och har förmåga att skilja huvudsak från bisak. Intresse för lösningar gällande system och strukturer är också av värde. Toyota värdesätter en öppen och framåt personlighet tillsammans med känsla för timing och situationsanpassning.

Vad erbjuder företaget dig?
I rollen som Business controller sitter du mitt i informationsflödet nära företagsledningen vilket ger dig stora möjligheter att vara med och påverka åtgärder och planer som syftar till att förbättra bolagets ställning. Toyotas företagskultur bygger på en sund värdegrund som gör det möjligt för de anställda att växa och utvecklas internt.

Placeringsort: Mjölby

Om Toyota Material Handling Europe AB
Toyota´s mål är att bli nummer ett inom materialhantering i Europa. Avdelningen Business Control är organiserad direkt under CFO inom det europeiska moderbolaget och fokuserar på uppföljning av den operativa europeiska verksamheten som består av fabriker, säljbolag, interna finansbolag, centralt bolag för automatiserade lösningar samt centrala staber. Verksamheten spänner över nytrucksförsäljning, service & reservdelar, korta och långa finansieringslösningar, begagnat försäljning samt automatiseringsprojekt innehållandes både truckar och mjukvara. TMHE omsätter 2,5 miljarder EURO och har 12 000 anställda

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Toyota med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 januari 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera