Business controller till Toyota Material Handling Europe

Mjölby Heltid

Har du erfarenhet av att arbeta inom en koncern och vill ha en spännande och utvecklande roll nära en internationell företagsledning och informationsflöde? Meritmind rekryterar nu för Toyotas räkning en Business controller.

Som controller på avdelningen Business Control är du en del av den europeiska verksamheten och flera av dina dagliga kontakter sker med kollegor från olika europeiska länder. Du ingår i ett kompetent team med fyra kollegor som tillsammans bistår Toyotas Europaledning med kontinuerlig finansiell rapportering och analys av koncernens lönsamhet.

I rollen som Business controller sitter du mitt i informationsflödet nära företagsledningen vilket ger dig stora möjligheter att vara med och påverka åtgärder och planer som syftar till att förbättra bolagets ställning. Här får du ta del av en företagskultur som är baserad på en sund värdegrund som gör det möjligt för dig som medarbetare att växa och utvecklas. Gruppen har ett nära samarbete med koncernredovisningsavdelningen (Financial Control).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten har ett fokus på uppföljning, analys och prognostisering av olika delar av Toyota Material Handling Europe (TMHE). Rätt person kommer att arbeta med affärsuppföljning både löpande/ månatligen samt även mer ad-hoc på koncernnivå.

  • Månadsanalys av utfall, risker och möjligheter
  • Driva/stödja prognosprocessen inom specifika områden
  • Bidra till att förbättra prognosnoggrannhet
  • Förenkla, utveckla och upprätta gemensam rapportering för olika enheter
  • Förenkla, utveckla och etablera rapporterings- och uppföljningsstruktur för att driva prestation och kontinuerlig förbättring
  • Utveckla och upprätta en struktur och process för att ge god analys om olika marknaders lönsamhet samt kontinuerlig uppföljning

Erfarenhet och kvalifikationer
Civilekonom alternativt civilingenjör med inriktning industriell ekonomi med fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du får gärna ha erfarenhet från arbete inom en större internationell koncern. Du skriver och pratar flytande engelska. Utöver mycket goda färdigheter i Excel så är färdigheter inom koncernrapporteringssystemet COGNOS samt olika BI system en fördel.

Personliga egenskaper
Toyotas mål är att bli störst i Europa och i den strävan spelar avdelningen Business Control en central roll. Du blir en viktig del i detta arbete vilket ställer krav på att du kan agera självständigt med stor drivkraft och hög integritet samtidigt som du fungerar bra i grupp. Du drivs av att leverera i tid och har förmåga att skilja huvudsak från bisak. Intresse för lösningar gällande system och strukturer är också av värde. Toyota värdesätter en öppen och framåt personlighet tillsammans med känsla för timing och situation.

Placeringsort: Mjölby

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Toyota med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.