Business controller till Väderstad AB

Väderstad Heltid

Vill du vara verksam i ett häftigt och framgångsrikt bolag med stark utmanaranda och resultatfokus? Väderstad rekryterar nu en Business Controller till deras controllerteam och vi på Meritmind har fått i uppdrag att hjälpa dem med denna process.

Som Business Controller i Väderstad Group ingår du i avdelningen Business Development. Avdelningen är organiserad direkt under koncernledningen med målet att få ett tydligt fokus på lönsamhet och affärsutveckling i hela koncernen. Avdelningens syfte är att förse företaget med korrekt och relevant ekonomisk information och analyser samt vara en drivkraft för en stark och lönsam affär som växer och utvecklas.

Som Business Controller ingår du i ledningen för den huvudfunktion du jobbar med och blir därmed tydligt delaktig i ledningen och styrningen av verksamheten. Controllerområdena omfattar samtliga tre tillverkningsenheter, produktutveckling samt en koncernövergripande säljorganisation med 13 säljbolag.

Här får du möjlighet att vara delaktig i en analytisk och kommunikativ controllerfunktion samt arbeta tillsammans med inspirerande och högkvalificerade medarbetare.

Ansvarsområde
Som Business controller på Väderstad AB kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta:

 • Delta i ledningsarbetet för den huvudfunktion du är controller för
 • Implementera effektiva och rationella arbetssätt inom ditt ansvarsområde
 • Aktivt analysera verksamhetens ekonomiska läge och implementera förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som krävs för att utveckla avdelningen och företaget
 • Ansvara för kreditbedömning av kunder och leverantörer
 • Planera, leda och följa upp verksamhetens mål och planer
 • Stödja chefer och projektledare i ekonomiska frågor
 • Driva kostnadsbesparande åtgärder och projekt

Organisatoriskt kommer du rapportera till koncernens chef för Business Development. Tjänsten innebär framförallt kontakter internt inom företaget och externt mot leverantörer, kunder, banker, revisorer och andra samarbetspartners.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom, civilingenjör, ekonomagronom eller har motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerat arbete med ekonomisk analys, budgetering och verksamhetsuppföljning, gärna i internationell miljö. Då du kommer vara verksam i en internationell miljö behärskar du såväl svenska som engelska väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du som söker denna tjänst har god analytisk förmåga och beskrivs som en person som gärna löser problem med hjälp av din kreativa förmåga. Du är verksamhetsorienterad och motiveras av att arbeta mål- och resultatinriktat, du trivs att få arbeta nära verksamheten och har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. Du känner dig bekväm med att ifrågasätta och driva frågor på egen hand och är trygg med att ta beslut. Eftersom vi är en relativt liten avdelning ska du som person kunna jobba brett och stötta flera områden inom Business Development och även inom avdelningen Finance om behov uppstår.


Placeringsort: Väderstad

Om Väderstad AB
Väderstad är ledande inom jordbearbetning och sådd. Väderstads lantbruksmaskiner och metoder har en lång tradition av att vara i framkant vad gäller kvalitet, design och effektivitet. Företaget har ofta varit epokgörande när det gäller innovation och nya koncept. Väderstad finns representerat i 40 länder och är en leverantör till nytta för bönder, medarbetare, samhälle och ägare. Väderstad AB ingår i Väderstad Group som ägs av familjen Stark. Huvudkontoret med R&D och produktion ligger i Väderstad, Sverige. Företaget är expansivt, Väderstad-Gruppen har cirka 1200 medarbetare och omsatte 2,4 miljarder kronor år 2017. Väderstad AB är kvalitetscertifierat enligt den internationella kvalitetsstandarden ISO 9001:2008.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Väderstad AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-201 03 55. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen in med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.