Business Controller till Vizrt Group, Stockholm

Stockholm Heltid

Vizrt är ett mjukvaruföretag som utvecklar och säljer IT-lösningar till medie- och underhållningsindustrin. Vizrt är världsledande i bland annat 3D-grafik i realtid, studioautomatisering och sportanalys. Med en stor global närvaro både bland kunder och medarbetare så har Vizrt en stark multinationell organisation och miljö, med ett av de större kontoren i Stockholm.

Vi söker nu för Vizrts räkning en erfaren Business Controller till teamet i Stockholm. Som Business Controller kommer du att spela en central roll i att öka den kommersiella förmågan och fungera som en viktig affärspartner för att förbättra beslutsfattandet och möjliggöra framgång. Du kommer att arbeta nära dina viktigaste affärsintressenter och stödja dem med analyser och viktiga slutsatser för att hjälpa dem att driva sin verksamhet bättre. Du kommer också att hjälpa till att driva prognostiserings- och budgeteringsinsatser, samt stödja ledningsgruppen i de organisationer du hanterar. Rollen är global, och du kommer jobba mot flera kontor och globala verksamheter. Du rapporterar till Finance Director of Financial Planning & Analysis och ingår i ett team på tre Business Controllers och BI analysts.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Business Controller:

  • Affärspartner till ledning samt avdelningschef och deras respektive ledningsgrupper
  • Uppföljning av försäljning, PNL-analys, KPI:er och rapportering
  • Prognoser kring försäljning, kostnader och KPI:er
  • Budgetering, forecasting och planering
  • Ad hoc-analys och utveckling av nya modeller och KPI:er
  • Stöd till koncerndrivna projekt
  • Superanvändare av BI-verktyget PowerBI

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning, som har arbetat minst 2–3 år med business control. Önskvärt är också erfarenhet av financial control och/eller redovisning. Du har generellt intresse för system och det är en fördel om du tidigare arbetat i något BI system, gärna PowerBI, och har vana av att självständigt skapa rapporter och göra kvalificerade analyser. Du besitter vidare mycket goda kunskaper i Excel och har arbetat i projektform med framgång. Eftersom bolaget verkar i en internationell miljö, behöver du kunna uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
I denna roll får du möjlighet att arbeta globalt, i en internationell organisation med kollegor över hela världen och i nära kontakt med funktioner såsom R&D, IT, marknad och HR. Du behöver därav ha goda kommunikativa färdigheter och kunna kommunicera med alla verksamhetsnivåer. Självständighet, noggrannhet samt analytisk förmåga är viktiga egenskaper för att nå framgång och du har förmågan att se helheten men även få detaljerna rätt. Du trivs i en dynamisk miljö med kort väg från beslut till handling.

Vad erbjuder Vizrt dig?
Hos Vizrt blir du en del i ett ambitiöst och snabbfotat bolag. Det är högt i tak och vi tror på att låta våra medarbetare ta initiativ och ansvar. Vizrt är ett företag sprunget ur innovation och fortsätter att värdesätta det högt, vilket avspeglas i företagskulturen som är nyfiken och framåtlutad, uppmuntrar eftertanke och förändring, och där det är viktigt att låta våra medarbetare testa sin kunskap och sina idéer. Vi tror på att utveckla både våra medarbetare och våra produkter – då båda delar är viktiga för att vara långsiktigt hållbara och lönsamma. Utifrån det så tror vi även på en fortsatt stark tillväxt, både organiskt och potentiella uppköp, samt kontinuelligt förbättrade processer och miljöer. Med en global närvaro och hög multinationell prägel får man även möjligheten att jobba med människor och utmaningar från olika världsdelar, kulturer och affärsmodeller.

Placeringsort: Kista, Stockholm

Om Vizrt
At Vizrt Group, we work with our shared purpose in mind; to deliver more stories, better told. We provide real-time 3D graphics, video playout, studio automation, sports analysis, and asset management tools for the media and entertainment industry. We serve customers in more than 100 countries worldwide and 20 offices around the world. Vizrt’s products are used by the world’s leading media companies, such as CNN, BBC, ZDF, Sky Sports, as well as Swedish broadcasters SVT and TV4.  This is possible thanks to our 600+ dedicated and dynamic employees across the world, our global mindset and passion for serving our customers. Vizrt is privately owned by Nordic Capital Fund VIII.

Läs mer på: VizrtGroup.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vizrt med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på
070-712 98
08 eller Jessica Blomgren på 073-942 58 91. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 16 januari. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.