Business Controller till WSP, Stockholm

Stockholm Heltid

WSP Sverige söker en erfaren Business Controller som ansvarig för ett av WSPs affärsområden i ett företag med positiv anda och högt i tak där du har möjlighet att påverka. Vi söker dig som trivs med att vara nära verksamheten och chefer genom att stödja, utmana och utbilda i lönsamhetsfrågor samtidigt som du brinner för att driva ständiga förbättringar tillsammans med dina kollegor både i verksamheten och i controllergruppen. Känner du igen dig?  Tveka inte att höra av dig!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:

 • Ansvarig för analys av resultat, nyckeltal och kapitalbindning
  • Du driver budget och prognosarbetet
  • Helhetsansvar för kapitalbindningen på affärsområdesnivå
 • Medlem i affärsområdets ledningsgrupp
  • Driva förändrings- och effektiviseringsarbete tillsammans med övriga Controllers
  • Nära samarbete med affärsområdets chefer, stötta med analys och uppföljning och delta i ekonomimöten
 • Anbudsstöd för verksamheten i större projekt
  • Driva utvecklingen av affärsområdet tillsammans med affärsområdeschef och avdelningscheferna
  • Föreslå åtgärder för lönsamhetsförbättringar
 • Utbilda chefer och medarbetare i ekonomi och lönsamhet

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, ca 10 års erfarenhet inom controlling och en bra grund inom redovisning. Vi ser det som en fördel om du tidigare arbetat inom konsultbranschen eller samhällsbyggarsektorn. Du har goda kunskaper i Officepaketet och du är en avancerad användare i Excel. Vi använder följande system Visma PX, Qlikview och Qlik Sense och har du kunskap inom dessa verktyg är det meriterande. Du behärskar svenska och engelska väl i tal som skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas och passa in i rollen som Business Controller på WSP är du en lagspelare som inte är rädd att ta initiativ, ställa krav och utmana verksamheten. Analytisk förmåga och få saker gjorda är viktiga egenskaper samt att ha drivet och viljan att ständigt arbeta med förbättringar. Du är van att kommunicera och förmedla ditt budskap till olika mottagare. Du tar ansvar, trivs i samarbete med andra och är serviceinriktad som person. Vidare ser du till helheten, men har även förmågan att djupdyka i detaljer vid behov. Du är inlyssnande och har en förmåga att få människor med dig och trivs i en informell ledarroll.

Placering: Stockholm

Om WSP
WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag. 
WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 200. Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare. Läs mer på www.wsp.com.

 

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming 070 – 750 22 76 eller Martin Nyström 070 – 166 08 11.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.