CFO sökes till Precise Biometrics huvudkontor i Lund

Lund Heltid

Då nuvarande CFO har bestämt sig för att söka nya utmaningar söker nu Precise Biometrics efter en framåtlutad person som drivs av att inneha en helhetssyn på verksamheten. Samtidigt är det viktigt att ha en förmåga som gör att du inte räds att agera i en snabbrörlig miljö utan att tappa detaljperspektivet. Som CFO kommer du att ansvara för samtliga delar inom ekonomiområdet och ha ansvaret för relationen till investerarna. CFO rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Precise Biometrics har sedan starten 1997 legat i framkant vad gäller teknik för digital avläsning och identifiering av personer. Bolaget noterades 2000 på Stockholm NASDAQ OMX (Small Cap).

Ansvarsområde som CFO

 • Ansvarig för såväl intern som extern redovisning
 • Agera bollplank till övriga i organisationen
 • Business Controlling för bolaget, inklusive budget och prognosarbete
 • Ansvarig för att MAR regelverket följs enligt gällande regler
 • Personalansvar för funktionen för ekonomi (totalt 3 FTE)
 • Övergripande ansvarig för HR och IT
 • Föredragande i revisionsutskottet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med flera års erfarenhet inom noterade bolag men du behöver inte nödvändigtvis ha arbetat som CFO tidigare. Erfarenhet från tillväxtföretag är meriterande och vi önskar att du har en mycket välutvecklad förståelse och intresse för affärer. Det är av stor vikt att du har bredden i hantverket, inom så väl Redovisning som Business Controlling. Det är meriterande om du har erfarenhet av IR-arbete.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i denna roll är du en prestationsorienterad men prestigelös person som uppskattar en roll där du pendlar mellan högt och lågt och är central i företagets fortsatta framgång. Du har en god social kompetens och ett starkt engagemang i företagets utveckling samt en vilja att göra skillnad. Du trivs i en miljö präglad av utveckling, tillväxt och ett högt tempo där din flexibilitet, helhetssyn och din kommunikativa förmåga får komma till användning. Du ska vara bekväm i att arbeta i en internationell företagsmiljö och du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som i skrift. Som chef är du trygg, och intresserad av att utveckla både människor och processer.

Placeringsort: Lund

Om Precise Biometrics
Precise Biometrics utvecklar och säljer fingeravtrycksprogram för bekväm och säker autentisering av människors identitet i mobila enheter, smartkort och andra produkter med fingeravtryckssensorer.

Med patenterade programvara ges den bästa användarupplevelsen för produkter med små fingeravtryckssensorer och begränsad bearbetningskraft och minne. Mjukvaran är teknikneutral och kan användas med alla sensorteknologier, operativsystem och hårdvaruplattform.

Precise Biometrics omsätter cirka 100 miljoner kronor och har 45 anställda. Bolaget har verksamhet i Europa, Asien och USA med säte i Lund.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Precise Biometrics med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Meritmind, Helena Centerblad på 0707 49 99 63 alternativt helena.centerblad@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.