CFO till Assistansbolaget Försäkring, Helsingborg

Helsingborg Heltid

Vill du bli del av ett växande bolag med starka marginaler och spännande strategiska vägval framför sig? Är du en engagerad person som vill bidra i en tight ledningsgrupp kan du vara den CFO vi söker.

Om tjänsten
Som CFO får du en viktig roll i företagsledningen och arbetar nära VD och övriga i ledningsgruppen. Du är central i strategiska beslut, framtida förvärv och gör gruppen uppmärksam på potential, avvikelser och risker. Du får ansvar för koncernens redovisning, bokslut och årsbokslut samt rapportering till ledningsgrupp och styrelse. Du leder och utvecklar koncernens ekonomifunktion som består av tre personer. Speciellt fokus på att fortsätta automatisera och optimera processer. På styrelsemöten och i övrig dialog med ägare är du föredragande samt tar ansvar för de frågor som är kopplade till ekonomi. Koncernspråket är engelska vilket du behärskar väl i såväl tal som skrift.

Vem är du? 
Du har relevant utbildning på universitetsnivå och troligen erfarenhet av ledande roller inom ekonomi. Erfarenhet från försäkringsbranschen eller annan snabbrörlig konsumentorienterad verksamhet är meriterande. Du har erfarenhet och känner dig trygg inom såväl redovisning som controlling, trivs i växlingarna mellan operativt och strategiskt arbete. Du har ledaregenskaper och är en skarp analytiker med ett strukturerat arbetssätt.

Vi erbjuder
Som CFO blir du en del av ett framgångsrikt och innovativt företag som omsätter ca 350 mkr med goda marginaler. Tillsammans med ledningsgruppen bidrar du till fortsatt framgång. Det kan finnas möjlighet till delägarskap och genom bolagets utveckling växa vidare som ledare, ekonom och person. Tillsammans med ett härligt gäng arbetar du i fina lokaler på spektakulärt läge i Oceanhamnen i Helsingborg.

Om Assistansbolaget Försäkring

Assistansbolaget är marknadsledande inom vägassistansförsäkringar med över 300 000 kunder i Sverige. Man erbjuder försäkringar liksom vägassistans i hela Europa och bland kunderna finns såväl privatpersoner som företag. Bolaget omsätter ca 350 mkr och har ca 130 anställda.

Huvudägare är det Londonbaserade PE-bolaget Stirling Square Capital Partners. Bolagets framgång skapas av enormt duktiga medarbetare, oavsett vilket affärsområde man tillhör finns ett gemensamt mål – att överträffa kundernas förväntningar. Läs mer på assistansbolaget.nu och stirlingsquare.com

Mer information och ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Assistansbolaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult på Meritmind, Pontus Lasson 070-166 08 38 eller Joanna Nestenius 070-466 18 66. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Vi välkomnar din ansökan! 

Ansök till denna tjänst

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera