CFO till BRANN AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Vi söker nu en affärsmässig och positiv ledare till rollen som CFO på BRANN AB. I rollen kommer du att få ett brett ansvar inom ekonomi, redovisning och verksamhetsstyrning samt IT. Du är van att arbeta operativt och du är genuint intresserad av förändringsarbete. Ekonomichefen ingår i BRANNs ledningsgrupp, rapporterar till VD och ansvarar för att leda ekonomi/IT-avdelningen bestående av tre medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som CFO:

 • Ansvar för redovisningsprocessen, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Moms och skatter samt deklarationer
 • Rapportpaket till styrelse och ledningsgrupp månadsvis
 • Proaktivt bistå ledningsgrupp och styrelse med analys av relevanta nyckeltal
 • Ansvara för budgetprocessen samt likviditetsplanering
 • Utveckla och förbättra rutiner och processer
 • Externa kontakter med revisorer, bank och myndigheter
 • Ad-hoc-uppgifter och -projekt
 • Arbetsledning av tre medarbetare
 • Kontaktperson i organisationen i vissa administrativa HR-frågor

 

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med minst 10 års erfarenhet av ekonomiarbete och vi ser gärna att du har haft ansvaret för en ekonomifunktion. Vidare har du dokumenterad ledarerfarenhet och goda kunskaper inom redovisning och verksamhetsstyrning. Du har en god förståelse för interaktion mellan försystem och ekonomisystem och en god förståelse för hur ekonomiska flöden påverkas av varandra. Erfarenhet från ett konsultbolag är mycket meriterande. Du hanterar både svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som CFO på BRANN är du en positiv ledare och ditt ledarskap kännetecknas av en god samarbetsförmåga, handlingskraft och en förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du har ett välutvecklat sinne för strategiskt arbete och en god förmåga att kommunicera kring ekonomi med icke-ekonomer. Vidare är du är en analytisk problemlösare med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete. Du är strukturerad och har lätt att kommunicera med alla de kontakter du utvecklar, såväl internt som externt.

Placeringsort: Stockholm (huvudkontoret)

Om BRANN
BRANN AB är ett konsultföretag inom immaterialrätt och kommersiell juridik. Vi erbjuder strategisk rådgivning och andra kvalificerade tjänster till innovativa företag verksamma på en global marknad. Vi försvarar våra kunder mot patentintrång och piratkopiering och hjälper dem att dra full nytta av sina utvecklade produkter och tjänster. BRANN har en omsättning på 140 MSEK. Företaget grundades 1949 och har idag 55 medarbetare: Patentkonsulter, jurister, assistenter och IP-administratörer, i Stockholm, Malmö, Uppsala och Göteborg. Vi har ett väl fungerande och gediget kontaktnät som spänner över alla kontinenter.

BRANN erbjuder
Hos oss hittar du experter som är stolta över sin kunskap och som ständigt vill bredda och djupa sin kompetens. Vi vet att djup fackexpertis är grunden för att kunna erbjuda affärsmässigt relevanta råd som långsiktigt bygger våra klienters immateriella värden. För oss går strävan efter långsiktiga och goda relationer före kortsiktighet. Vi agerar alltid med ärlighet, integritet och med de högsta etiska standarderna. Vi brinner för våra kunder. Vi bryr oss, är nyfikna och engagerade. Vi vill ge en hög servicenivå och strävar efter att vara både tillgängliga och flexibla. En framgångsrik kund är för oss ett mål, inte bara ett medel för vår egen framgång.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar BRANN med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.