CFO till FlexQube i Göteborg

Göteborg Heltid

Vill du vara med på en utvecklande förändringsresa i ett globalt bolag med ambitionen att skapa en helt ny marknad? Har du ett tydligt affärstänk och är en trygg ledare? Då kan detta vara en unik möjlighet för dig!

Historien om FlexQube startade för 30 år sedan de centrala delarna av Sverige, med tre små pojkar som utvecklade en kärlek för att leka med Lego ®. De växte upp och började sina professionella karriärer. Men kärleken till att kunna bygga ihop konstruktioner i ett till synes oändligt antal kombinationer försvann inte. Härifrån föddes begreppet FlexQube av de tre vännerna. Som skapade ett professionellt, robust och flexibelt materialhanteringskoncept baserat på standardiserade byggblock.

Flexqube befinner sig på en spännande tillväxtresa och rekryterar nu en affärsinriktad och operativ CFO som vill vara med på den här resan. Du kommer att ha en bred roll där du har ett övergripande ansvar för bolagets ekonomi, budget- och prognosprocess, uppföljning och analys för att stötta och driva verksamheten framåt. Du har ett tydligt affärstänk och kommer agera finansiell och strategisk sparringpartner till VD och övriga i ledningsgruppen, där även du är medlem. Du kan också din redovisning då du ansvarar för att leda års-, kvartals- och månadsbokslutsprocessen och stöttar ditt team då frågor dyker upp.

Här söker vi dig som har erfarenhet av och trivs i en analytisk, affärsnära och operativ roll, där du är en nyckelperson i att driva bolaget framåt.

Du har ett nära samarbete och rapporterar till CEO Anders Fogelberg placerad på kontoret i Göteborg. Du ansvarar för ett mindre team om 2 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar, utveckling och analys av budget, prognoser och affärsplaner tillsammans med VD
  • Analys och uppföljning av resultat och nyckeltal för beslutsunderlag
  • Kontinuerlig utveckling av viktiga KPIer och skapa en kvalitativ rapportering
  • Beslutsstöd och support till verksamheten i affärsmässiga och finansiella frågor
  • Vara operativ och förstå bolagets affär för att kunna stötta verksamheten
  • Huvudansvar för en kvalitetssäkrad bokslutsprocess där du säkerställer att teamet sköter redovisningen enligt lagar och regler
  • Konsolidering och rapportering av finansiellt resultat

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har akademiskt examen och minst 5 års erfarenhet av liknande position i tillverkande bolag, gärna i en internationell miljö. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i affären, genomföra kvalificerade analyser samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt.

För att passa i rollen som CFO behöver du vara en trygg ledare med en naturlig pondus. Du eftersträvar en tydlig struktur i allt du tar dig an. Du har ett konstruktivt förhållningssätt till olika situationer som kan uppstå och kan snabbt sätta dig in i problemets kärna. Vi ser det som självklart att du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du har ett helhetsperspektiv och har samtidigt förmågan att sätta dig in i detaljer när det behövs.

Du lockas av att vara med på en tillväxtresa där din input kommer att ha stor påverkan. Då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen är det också viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det kommer att ställas krav på ett självgående och flexibelt arbetssätt och att du trivs med att arbeta i en organisation med högt tempo.  Självklart vill du utvecklas i din roll och växa med bolaget. För att lyckas i denna tjänst bör du ha god erfarenhet av ERP System och Power BI Microsoft. Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder FlexQube dig?

  • Du blir varmt välkomnad av ett team som präglas av omtanke och energi. Här bryr man sig genuint om sina kollegor och smittar varandra med positivitet!
  • Friskvårdsbidrag
  • Dessutom får du möjligheten att vara med på en spännande tillväxtresa i ett dynamiskt bolag med en “startup vibe”. Här får du utveckla och utvecklas tillsammans med FlexQube.

Om FlexQube

FlexQube är en global leverantör av modulära och rubusta industrivagnar inom materialhantering. Koncernen bildades 2010 och har sedan dess haft ambitionen att skapa en helt ny marknad. Idag har koncernen en säljorganisation som fokuserar på Europa och Nordamerika. Tillverkningen sker i Sverige för den europeiska marknaden och i South Carolina, USA för den nordamerikanska och mexikanska marknaden. FlexQubes mål är att hjälpa sina kunder att förbättra sin internlogistik och åstadkommer det genom att skapa unika materialvagnar med modulära byggblock, en innovativ designprocess och en stor kompetens inom internlogistik.

Ansökan

I rekryteringsprocessen samarbetar FlexQube med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug på tel 0701-660803 eller Marianne Seal på tel 0701-660863.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 maj 2021.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Det innebär bl.a. att du genomför arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst