CFO till Hedson, Arlöv

Arlöv, Malmö Heltid

Hedson är en ledande leverantör av högklassiga system för härdning, lyftning och rengöring till bilverkstäder, däckverkstäder och industriföretag över hela världen. Huvudkontoret ligger i Arlöv och koncernen omsätter ca 280 MSEK med stabila marginaler och har ca 130 medarbetare. 

CFO 

Med nyutvecklade produkter och gynnsamma marknadstrender står Hedson redo för fortsatt tillväxt. Vill du vara med på resan? Är du är en erfaren, professionell och affärsmässig ledare? Då kan du vara den vi söker. 

Som CFO får du en central och avgörande roll i Hedsons fortsatta framgång och utveckling. Du rapporterar till CEO och leder en avdelning med 4 medarbetare och har funktionsansvar för ekonomifunktioner i koncernens utländska dotterbolag. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Vara affärspartner i strategiska frågor gentemot CEO och övriga i ledningsgruppen och tillsammans med CEO representera bolaget gentemot styrelse, ägare och andra stakeholders. 
  • Leda och utveckla finansfunktionen för att på bästa sätt bidra till att realisera bolagets strategier. 
  • Säkerställa effektiv och verksamhetsstödjande struktur och system kring redovisning, rapportering, complience, controlling mm. 

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå och flerårig erfarenhet av att ha lett en finansorganisation, sannolikt på gruppnivå inom tillverkningsindustrin. Du har erfarenhet och känner dig trygg inom såväl redovisning som controlling och kan bygga på tidigare erfarenheter av strategiskt arbete. 

Personliga egenskaper
Som person har du ett strategiskt och affärsmässigt mindset samtidigt som du engagerar dig i operativa uppgifter där så behövs. Du är en tillgänglig, trygg och coachande ledare som ständigt söker vägar att förbättra din organisations förmåga att bidra till verksamhetsmålen. 

Mer om Hedson
Hedson levererar produkter under tre varumärken – IRT, Drester och Herkules, var och en marknadsledande inom sitt segment. I Europa och Nordamerika är Hedson marknadsledande och bolaget har närvaro på över 80 marknader globalt. 

Bolaget bildades 1999 genom en sammanslagning mellan IRT och Drester. Huvudkontoret och en produktionsanläggning finns i Arlöv. Övriga produktionsanläggningar finns i Vänersborg respektive Kassel. Dessutom finns distributionscentraler i Paris och Toronto.  

Med gynnsamma marknadstrender, investeringar i produktutveckling och försäljning står man redo för fortsatt utveckling och tillväxt. 

Hedson är en del av Storskogen.

Läs mer på hedson.com


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hedson med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Pontus Lasson på 070 166 08 38, pontus.lasson@meritmind.se eller Joanna Nestenius på 070-466 18 66, joanna.nestenius@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.  

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen) 

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. 
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. 
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil. 
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna. 

Välkommen med din ansökan! 

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer