CFO till Nikkarit

Stockholm Heltid

Nikkarit söker en framåtriktad och mångsidig CFO till koncernens huvudkontor i Sollentuna. Nikkarit är ett expansivt företag, men stor tilltro på sin produkt och sin affärsmodell. Vi söker dig som vill vara med i Nikkarits fortsatta expansion på den nordiska marknaden som en viktig del av ledningen och som ansvarig för Nikkarits ekonomifunktion. Den breda rollen kräver en erfaren och dynamisk person med fallenhet både affären och det legala. Du kommer att anställas i koncernbolaget, rapportera direkt till koncern-VD med placering i nybyggda lokaler i Sollentuna norr om Stockholm. Visst resande inom Norden ingår i tjänsten.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Övergripande ansvarig för ekonomifunktionen i koncernen
 • Koncernrapportering – konsolidering och extern och intern redovisning
 • Business Controlling för koncernen, inklusive budget och prognosarbete
 • Ansvar för och utveckling av koncernens och dotterbolagens stöd- och affärsprocesser
 • Personalansvar för upp till fyra personer i Sverige och Finland
 • Agera kravställare och kvalitetsgranskare för outsourcade processer inom lön och ekonomi i Sverige och Norge
 • Systemägare för ERP-system, Cognos Controller och Qlikview
 • Styreslemöten – föreberedelser samt sekreterare vid mötena
 • Medlem i koncernens ledningsgrupp

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har erfarenhet som ekonomichef, senior controller eller annan relevant position och har en akademisk examen inom ekonomi. Erfarenhet från tillväxtföretag är meriterande och vi önskar att du har en mycket välutvecklad förståelse och intresse för affärer. Tidigare chefserfarenhet, hemtagande av outsourcade processer samt styrelsearbete är meriterande liksom systemägarskap för affärs- och BI-system. Du har goda redovisningskunskaper i grunden och får gärna ha erfarenhet från mindre koncerner. Engelska är ett krav och finska kan vara användbart i rollen.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen och trivas på bolaget, har du en stark integritet och pragmatik i ditt resultatfokus. Du trivs i en miljö präglad av utveckling, tillväxt och ett högt tempo där din flexibilitet, helhetssyn och din kommunikativa förmåga får komma till användning. Du är prestigelös och uppskattar en roll där du pendlar mellan högt och lågt och är central i företagets fortsatta framgång.  Som chef är du trygg, och intresserad av att utveckla både människor och processer. Företagskulturen präglas av humor, omtanke om varandra och ansvarstagande.

Vad erbjuder företaget dig? En utvecklande och central roll i en växande nordisk organisation präglad av en kreativ arbetsmiljö där du har stor möjlighet att vara med och påverka, både inom ditt eget ansvarsområde men även utanför.

Placeringsort: Stockholm


Om Nikkarit
Nikkarit AB grundades år 2005 som ett dotterbolag till finska Mestarinikkarit. Sedan maj 2014 är Nikkarit AB en del av Mellby Gård AB.
Vi är experter inom listning (sockel, foder, taklist osv) och karmmontering vid alla typer av byggnationer. Sedan starten har vi listat tusentals lägenheter och många specialobjekt. Bostadsproduktion är det vanligaste arbetsfältet för oss men har också utfört projekt som bl a Victoria Tower i Kista, Clarion Hotel i Arlanda och Grand Hotel i Stockholm. Vi har kontor i Göteborg och Malmö samt utför uppdrag på andra orter som t.ex. Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Västerås, Örebro, Norrköping och Linköping. Omsättningen på nordisk nivå är ca 200 Msek och ca 200 medarbetare.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nikkarit med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2 juli 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.