CFO till Nordisk koncern i förändring

Göteborg Heltid

Nordic Room Improvement Holding AB söker en erfaren och drivande CFO som vill vara en del i bolagets framtida utveckling. Du lockas av att utveckla ekonomifunktionen i ett bolag som befinner sig i förändring. Som CFO utgör du ett nära affärsmässigt bollplank till VD och övriga ledande medarbetare och är en engagerad lagspelare och coachande ledare som kommer att vara en självklar del av koncernledningen. I rollen som CFO har du det yttersta ansvaret för ekonomifunktionen och IT när det gäller att leda och utveckla medarbetarna, processer, rutiner och system. Du är operativt ansvarig för rapporteringen, kostnads- och lönsamhetsanalys, budgetarbete och affärsplan.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Övergripande ansvarig för ekonomifunktionen (5 personer)
 • Personalansvar för 2 personer
 • Bollplank till VD och övriga ledande medarbetare i affärsmässiga beslut
 • Uppföljning och analys med av verksamhetens olika delar, produkt- och kundsegment, rörelsekapital och kassaflöde samt nyckeltal för lönsamhetsoptimering
 • Identifiera, analysera och implementera processer och rutiner för ekonomiavdelningen samt bolaget i stort enligt best practice
 • Månads-, kvartals- och årsrapportering
 • Driva och koordinera budgetprocessen
 • Finansierings och skattefrågor
 • Ekonomiskt föredragande i styrelsen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är affärsinriktad och erfaren ledare med ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Flerårig erfarenhet som ekonomichef eller revisor med vana att ansvara för analys och utveckling inom business controlling är starkt meriterande. Vi ser även att du erfarenhet av due diligence-processer. Du har goda redovisningskunskaper i grunden och är uppdaterad när det gäller K3-regelverken samt van användare av Excel och olika system. Vi arbetar i en transaktionsintensiv verksamhet och erfarenhet från handel- och retail-verksamhet är meriterande. Vi vill även att du är analytisk med ett genuint intresse och känsla för siffror samt ett stort intresse av att arbeta nära verksamheten. Vi vill att du, utöver svenska, behärskar engelska väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa in på Nordic Room Improvement och för att vara framgångsrik i rollen som CFO, är du drivande, engagerad och erfaren förändringsledare. Du är resultatorienterad med ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt att blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du är förtroendeingivande och din kommunikativa förmåga i tal och skrift får komma till användning både internt och externt. Som ledare är du trygg, och intresserad av att utveckla och coacha människor. Du trivs i en företagskultur präglad av prestigelöshet, högt tempo och stort engagemang.

Placeringsort: Mölndal

Om NRI
Nordic Room Improvement (NRI) är en koncern som utvecklar, marknadsför och säljer interiör-, exteriör- och renoverings produkter till konsumenter och proffs i Norden. Verksamheten bedrivs under egna varumärken, t ex Lundbergs, Jabo, Duri och KGC som har marknadsledande positioner inom sina respektive produktsegment. Koncernen har cirka 75 anställda och omsätter cirka 500 MSEK. Vår vision är att skapa flexibla, attraktiva lösningar som får rummet att fungera i vardagen, förhöjer upplevelsen och håller över tid. Det åstadkommer vi genom starka varumärken, som är tydligt positionerade i utvalda nischer som vi marknadsför och distribuerar i ett nära samarbete med våra kunder och partners.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordic Room Improvement Holding AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Johanna Bohman Nydéus på 073-656 56 81. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.