CFO till Runsvengruppen, Skänninge

Skänninge Heltid

Runsvengruppen rekryterar en erfaren och drivande CFO som vill vara en del i koncernens framtida utveckling. I Runsvengruppen ingår både ÖoB AB och Runsven AB som tillsammans omsätter 4 miljarder. Har du en dröm att få vara delaktig i ett entreprenörsbolag med stark vision om att stärka positionen som ledande lågprisaktör på den svenska detaljhandel? Då kan du vara den vi söker!

Vi på Meritmind har fått förtroendet av Runsvengruppen att hjälpa dem med tillsättning av denna attraktiva roll. Således önskar vi komma i kontakt med dig som lockas av att arbeta proaktivt med affären i fokus och som drivs av att agera som ett nära och affärsmässigt bollplank till VD och ledning i både operativa och legala frågeställningar.

Huvudsakliga ansvarsområden
Som CFO ingår du i koncernens ledningsgrupp och förväntas bidra både till ekonomistyrning samt affärsutveckling. Du har övergripande ansvar för ledningen av ekonomi- och IT-avdelningen som i dagsläget består av 20 personer. Till din hjälp har du två direktrapporterande funktionschefer.

Rollens innehåll är brett med fokus på proaktivt förhållningssätt och viktning mot affären.

  • Del i koncernens ledningsgrupp där du proaktivt bistår med analys av relevanta nyckeltal samt rapporter
  • Ansvar för finansiering, likviditetsflöden och valutahantering
  • Ansvar för löpande resultatrapportering till koncernens ledning, styrelse och övrig organisation
  • Ansvar för budget- och prognosprocess
  • Riskhantering
  • Externa kontakter med banker, försäkringsbolag, revisorer och juridiska rådgivare
  • Föredragande vid styrelsemöte 

Kvalifikationer och erfarenhet
Som sökande till denna roll är du civilekonom eller motsvarande, med minst 10 års erfarenhet av ekonomiarbete. Du har en gedigen erfarenhet från retailbranschen och besitter en god grund och trygghet i både redovisning och verksamhetsstyrning. Vi ser det som meriterande om du även har tidigare erfarenhet av IFRS och koncernredovisning. Vidare har du dokumenterad ledarerfarenhet och är van att arbeta nära ledning. Du är en fena på system och riktig vass i MS- Office (främst Excel). Du hanterar både svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som CFO är du en person med hög energi som trivs med att arbeta i ett företag med tydligt affärsfokus och entreprenörsanda. Du uppfattas som en strukturerad och proaktiv person som har lätt för att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du har ett strategiskt sinne och kan snabbt identifiera kärnan i komplexa problem. Vidare tycker du om att företräda bolag i formella sammanhang och triggas av att vara en del av affärsuppgörelser. Självklart är du en tydlig ledare som trivs med ett stort internt nätverk. Ditt ledarskap kännetecknas av handlingskraft med god förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. I rollen har du dessutom hög integritet och kan hantera balansgången mellan framgångsrik affärsverksamhet och ekonomistyrningsprocesser av hög kvalitet.

Placeringsort: Skänninge

Om Runsvengruppen
Sedan 1948 bedriver Runsvengruppen handelsverksamhet under signumet ”en god affär”. Runsvengruppen har närmare 2000 anställda, omsätter 4 miljarder kronor där ÖoB är ett utav Sveriges ledande lågprisvaruhus och finns på närmare 100 platser över hela Sverige. Servicefunktioner samt varuförsörjning sköts via Runsven AB, och marknadsarbete och försäljning sköts huvudsakligen via ÖoB. Runsvengruppens Servicekontor samt Centrallager finns i den medeltida staden Skänninge på den vackra Östgötaslätten och erbjuder goda pendlingsmöjligheter från bl.a. Motala, Mjölby och Linköping.

Vad erbjuder Runsvengruppen? 
Hos Runsvengruppen får du möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern. Du får vara verksam i ett bolag som sätter resultat och kundnytta före prestige och arbeta i ett handlingskraftigt bolag där din insats gör skillnad. Runsvengruppen erbjuder dig möjlighet att växa och utvecklas med bolaget, samt en arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att ta eget ansvar

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Runsvengruppen med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast 17 maj 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera