CFO till Vinnergi, Linköping

Linköping Heltid

Den framgångsrika koncernen Vinnergi rekryterar nu en CFO som med sin erfarenhet och entusiasm vill vara en del i deras spännande och häftiga resa. Koncernens fem snabbväxande bolag omsätter tillsammans närmare en halv miljard kronor, och har en fin utveckling inom sina verksamhetsområden. Bolagen präglas av entreprenörskap och har ett tydligt fokus på sunda värderingar och en stark företagskultur.

Rekryteringsprocessen hanteras av oss på Meritmind, och vi önskar komma i kontakt med dig som vill vara verksam i en nyckelposition inom en koncern som driver sin verksamhet framåt med hjärta och hjärna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som CFO på Vinnergi har du ett övergripande ansvar för koncernens ekonomi och redovisning. Till din hjälp har du en ekonomiavdelning bestående av fyra medarbetare och du har ett nära samarbete med övriga avdelningar.

  • Fördela, ansvara och utveckla arbetet inom ekonomifunktionen
  • Bokslutsarbete och årsredovisning
  • Budget- och prognosarbete
  • Analys och resultatuppföljning
  • Rapportering till ledningsgrupp, styrelse & ägare
  • Ansvara för utveckling och uppföljning av KPI:er
  • Utveckla och driva effektiviseringsarbetet kring processer och rutiner, samt den fortsatta digitaliseringsresan
  • Kontakt med bank, revisorer och myndigheter

Du nyttjar din kunskap och erfarenhet och axlar helhetsansvaret för ekonomifunktionen i en organisation i ständig förändring och utveckling. I rollen arbetar du proaktivt med affären i fokus och drivs av att agera som ett nära bollplank till VD och ledning i både operativa och legala frågeställningar. Du ingår i ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är utbildad civilekonom eller har motsvarande akademisk utbildning. Som sökande har du tidigare arbetat med business controll eller har några år erfarenhet av att arbeta som ekonomichef/ CFO. Du är van att förse ledning med analytiska och genomtänkta ekonomiska bedömningar och där din kommunikativa förmåga fått komma till användning.

Dina redovisningskunskaper är goda, men din analytiska förmåga är än bättre. Det är meriterande om du även har tidigare erfarenhet av IFRS och koncernredovisning. Genom dina tidigare erfarenheter har du god förmåga att se helheten och kan blicka framåt för att utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Vidare ser vi det som meriterande om du har dokumenterad ledarerfarenhet. Du är en fena på system och riktig vass i MS- Office (främst Excel). Du hanterar både svenska och engelska väl i både tal och skrift

Personliga egenskaper
För att trivas och bli framgångsrik i rollen trivs du i en miljö som präglas av framåtanda, glädje och förändringar. Som person uppfattas du som stabil, driven och resultatfokuserad med ett intresse och förståelse för affärer. Du är en strukturerad, proaktiv och självständig person som vågar agera på egen hand. Du har lätt för att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du tar gärna ledarrollen, trivs med ett stort internt nätverk och vill kunna påverka din organisation och ditt arbete framåt.

Vad erbjuder Vinnergi dig?
På Vinnergi får du möjlighet att arbeta i ett entreprenörsdrivet och snabbfotat bolag med högt i tak där det finns stora möjligheter att växa och utvecklas med bolaget. Medarbetarna är i fokus och alla har en egen individuell utvecklingsplan och för den som vill finns möjlighet att även blir delägare. Självklart erbjuds du även ett attraktivt förmånspaket. Vinnergi har vuxit fram ur en önskan om att skapa ett företag där strategiska och operativa beslut tas utifrån vad som gynnar dess människor, kunder och omvärld – långt bortom kvartalshorisonten. Det ska vara roligt och enkelt att jobba på Vinnergi och det är inget de bara säger. Glada kunder och medarbetare är något de tar på högsta allvar!

Om Vinnergi
De 300 medarbetarna på Vinnergi gör vardagen inkopplad, påkopplad och uppkopplad. Tillsammans med sina kunder utvecklar de hållbar samhällsinfrastruktur inom kommunikation, energi och fastighetsteknik. De är en trygg partner som kan, förstår och älskar hur teknik och digitaliseringen kan att öka affären. Idag bedrivs verksamhet på 21 orter runt om i Sverige samt från ett kontor i Oslo. Bolaget, som har sitt fina huvudkontor i centrala Linköping, ägs till 40 procent av medarbetare och till 60 procent av Sobro AB. Läs mer här: https://vinnergi.se/om-oss/

Placeringsort:
Linköping

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vinnergi med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070201 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 november 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.  Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.  

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen) 

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. 
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil. 

Välkommen med din ansökan! 

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera