Compliance Controller till Lantmännen Biorefineries

Stockholm, Norrköping, Linköping & Kimstad Heltid

Lantmännen Biorefineries söker nu en Compliance controller som tillsammans med teamet på ekonomiavdelningen vill ta ansvar för organisationens motpartskontroller och riskhantering. Har du tidigare erfarenhet från att arbeta med dessa frågor och trivs i en dynamisk och händelserik miljö? Vill du samtidigt bidra till ett bättre resursutnyttjande och ett mer hållbart samhälle då kan det vara dig vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Compliance controller kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att säkerställa en korrekt efterlevnad av Lantmännens riktlinjer och direktiv, såväl som att stötta i det löpande dagliga arbetet kring bland annat avtalsfrågor, tex kreditbedömningar. Du bidrar aktivt till utveckling av våra administrativa processer samt tar ansvar för intern kontroll och tex attest- och delegationsordning.

Du kommer att vara en del av ekonomiavdelningen på Lantmännen Biorefineries och tillsammans med teamet ansvarar du för arbetet för samtliga bolag inom organisationen. Ekonomiavdelningens uppdrag innebär ett fortlöpande arbete med att modernisera och effektivisera arbetssätt med rätt systemstöd genom översyn av rutiner och processer för att möjliggöra ett större fokus på framåtsyftande analyser och kvalitativa beslutsunderlag. Här kommer ditt förhållningssätt till ständiga förbättringar att vara av stor vikt.

I rollen ingår även att stötta Finance Manager i frågor som rör bland annat försäkringar och bankgarantier.

Tjänsten är placerad vid någon av våra anläggningar som finns i Norrköping, Kimstad, Lidköping och Stockholm. Du har mycket kontakt internt med våra affärsområden, ekonomiadministration såväl som Lantmännens centrala funktioner.

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Erfarenhet av att arbeta med compliance och frågor inom intern kontroll. Det är meriterande om du har en bakgrund inom affärsjuridik
 • En akademisk utbildning inom juridik och/eller ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper i tal som skrift i svenska och engelska.

Personliga egenskaper

 • Strukturerad, kvalitetsorienterad och har stor integritet
 • Duktig på att kommunicera och förstår vikten av god kommunikation och ett gott samarbete.
 • Trygg i din förmåga och bekväm att agera, prioritera och ta beslut inom ditt arbetsområde.
 • Lösningsorienterad med en förmåga att se möjligheter och involvera andra för att lösa problem
 • Har utgångspunkten i LEAN administration
 • Du delar våra värderingar – öppenhet, helhetssyn och handlingskraft och vårt löfte, att ta ansvar från jord till bord.

Om Lantmännen Biorefineries
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se.

Lantmännen Biorefineries är Sveriges enda storskaliga bioraffinaderier med siter i Norrköping och Lidköping. Vi är den största nationella producenten av spannmålsbaserad etanol samt en av de största tillverkarna av dryckessprit, foder och livsmedelsingredienser. Har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Vi är ca 200 medarbetare och omsätter ca 2,5 miljarder kr.

I februari 2020 bildades Lantmännen Biorefineries av Lantmännens bolag Reppe, Agroetanol och Oats med syfte att skapa en sammanhållen affär inom bioraffinering. Processerna som bedrivs på de tre producerande anläggningarna består av att ur spannmålsråvara utvinna högvärdiga produkter som går till ett flertal olika tillämpningsområden inom livsmedel, biokomponenter och foder.

I en av anläggningarna har vi sedan 20 år utvunnit vegetabiliska proteiner från den svenska åkermarken. Vi har även under lika lång tid producerat ett biodrivmedel av spannmål och livsmedelsrester med världsledande klimatprestanda. Samt i den tredje utvinns avancerade hälsofrämjande livsmedelsingredienser från havre.

Vår tillväxtresa fortsätter med nya investeringar i gröna proteiner. Du kan läsa mer här: https://www.lantmannen.se/om-lantmannen/press-och-nyheter/pressmeddelanden/2022/miljardinvestering-gor-lantmannen-unikt-i-norra-europa2/

Vad vi erbjuder dig
Lantmännen Biorefineries är en innovationsdriven organisation som ständigt söker nya lösningar som leder fram till en grönare framtid. Vi är drivna, passionerade och nyfikna. Tillsammans med oss får du möjligheten att påverka och skapa lösningar för ett mer hållbart samhälle. Samt att du kommer inneha alla fördelar som följer med att vara en del av Lantmännens stora jordbrukskooperativ.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lantmännen Biorefineries med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Andreas Oliw på 072-010 18 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer