Controller med systeminriktning till DeLaval International, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du controller med särskilt intresse för system och hur dessa kan bidra till effektivisering och ökad förståelse på koncernnivå? Nu söker DeLaval International en controller på koncernnivå med ansvar för underhåll, utveckling och utbildning i de system och verktyg som används i rapporterings/analysprocessen. I denna roll finns möjlighet för dig att arbeta centralt med många kontaktytor i en spännande internationell koncern. Du kommer jobba nära både med övriga på koncernens ekonomifunktion men också med IT-avdelningen. I rollen ingår att ha många interna kontakter både nationellt och internationellt. Du rapporterar till VP Group Accounting & Business Control.

Arbetsuppgifter:

  • Säkerställa att rapporteringsverktygen är funktionella och i enlighet med de rapporteringsbehov som finns i koncernen
  • Utveckla/förbättra processer och rutiner för rapportering och datainhämtning
  • Stöd till och utbildning av användare i organisationen
  • Bistå i analys och utredningsarbete på koncernnivå
  • Delta i utrullnings/förbättringsprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är ekonom med systeminriktning alternativt har teknisk bakgrund men som har arbetat med och har förståelse för ekonomi och ekonomisk uppföljning. Du har minst 2 års relevant yrkeserfarenhet och du har troligtvis en högskoleutbildning. En lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som controller eller ekonom med systemansvar, alternativt är din bakgrund teknisk men du har i din roll arbetat med ekonomi. Rollen kräver att du är en avancerad Excel-användare. Vi använder framför allt SAP Business Warehouse, SAP BPC och SAP ECC och erfarenhet av en eller flera av dessa system samt SQL/MDX syntax är meriterande. Då koncernspråket är engelska är det viktigt att du behärskar språket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har en positiv inställning och gillar att hjälpa andra samtidigt som du har ett engagemang och en nyfikenhet att förstå vad som gömmer sig bakom siffrorna. Med din goda kommunikativa förmåga skapar du ett bra samarbete med andra både inom och utanför teamet. För att trivas och passa in i rollen är du analytisk med gott siffersinne, förstår vad data skall användas till och vilka slutsatser man kan dra. Du har en utvecklad förmåga att prioritera och skapa struktur för ditt arbete och du är duktig på att förmedla kunskap till kollegor runt om i världen.

DeLaval International AB erbjuder
En möjlighet för dig att arbeta i ett team som sätter samarbete och laganda högt och som stimuleras av att arbeta i en global organisation där djurens välbefinnande och toppmodern teknik går hand i hand. I denna spännande roll med många kontaktytor får du möjlighet att bli en del i en professionell organisation med kunden i fokus.

Placeringsort: Tumba, Stockholm

Om DeLaval International AB
DeLaval är världsledande inom mjölkningsutrustning och lösningar för mjölkproducenter, som möjliggör hållbar livsmedelsproduktion med fokus på mjölkkvalitet och djurhälsa. Våra lösningar används av miljoner mjölkproducenter världen över varje dag. DeLaval grundades för över 135 år sedan i Sverige, när visionären Gustaf de Laval patenterade mjölkseparatorn. Idag har DeLaval 4,500 anställda och är verksamt på över 100 marknader. DeLaval, tillsammans med Tetra Pak och Sidel, är en del av Tetra Laval Group. Läs mer på www.delavalcorporate.com och www.delaval.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar DeLaval International med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Ulrika Sjöqvist 070-166 08 60 eller Annika Vermunt070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera